Antena Meniu Search
x

Video Cutremur de 6,8 pe Richter în Nepal. Cel puţin 128 de oameni au murit, alţi 100 au fost răniţi, după seismul de la miezul nopţii

Cel puţin 128 de persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite, în nord-vestul Nepalului, în urma unui cutremur de 6,8 pe scara Richter. Seismul a avut loc cu puţin timp înainte de miezul nopţii şi s-a produs în apropiere de Paink, Nepal. Cutremurul a fost resimțit în capitala Indiei, New Delhi, aflată la peste 800 de kilometri distanță, dar şi în China. Oficialii se așteaptă ca bilanțul morţilor să crească. Comunicațiile cu mai multe localități au fost întrerupt. 

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 08:31

- Profimedia

UPDATE ORA 07:13: Cel puţin 128 persoane au murit şi 100 au fost rănite într-un cutremur cu magnitudinea de 5,6 produs într-o regiune îndepărtată din vestul Nepalului, au anunţat sâmbătă dimineaţa autorităţile locale, relatează AFP.

Cutremurul, resimţit şi în capitala Indiei

Cutremurul, care s-a produs vineri la ora locală 11.47 (18.02 GMT) la o adâncime de 18 kilometri în districtul slab populat Jumla, a fost resimţit în mai multe oraşe din nordul Indiei, dar şi la New Delhi, la aproape 500 de kilometri. Epicentrul a fost situat la 42 km sud de Jumla, în apropiere de graniţa cu Tibet, potrivit Institutului american de geofizică US Geological Survey (USGS).

Districtele Jajarkot şi Rukum West, la sud de epicentru, sunt până acum cele mai afectate din provincia de graniţă Karnali.

Prim-ministrul nepalez Pushpa Kamal şi-a exprimat "profunda tristeţe pentru daunele umane şi fizice cauzate de cutremur".

Cutremurele sunt frecvente în Nepal, care se află pe o falie geologică majoră, unde placa tectonică indiană se scufundă în placa eurasiatică, formând Himalaya. În noiembrie 2022, un seism cu magnitudinea 5,6 s-a soldat cu şase morţi în districtul Doti, în apropiere de Jumla. În 2015, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a ucis aproximativ 9.000 de persoane și a avariat aproximativ un milion de structuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cutremur de 6,8 pe Richter în Nepal. Cel puţin 128 de oameni au murit, alţi 100 au fost răniţi, după seismul de la miezul nopţii