Antena Meniu Search
x

Cutremur puternic, de magnitudine 8,2, în Alaska. A fost emisă alertă de tsunami

Un seism puternic s-a produs la mică adâncime în Peninsula Alaska. Acesta a avut o magnitudine de 8,2 şi a fost urmat de o alertă de tsunami în regiune, conform Reuters.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.07.2021, 14:48

Vezi și

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la ora locală 22:15 (joi, ora 9, ora României), la o adâncime de 35 de kilometri. Nu există informaţii imediate despre evenutale pagube materiale sau victime.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass. A emis totodată o ''monitorizare pentru tsunami'' valabilă pentru statul american Hawaii, care între timp a fost ridicată.

Agenţia Meteorologică niponă analizează şi ea riscul unui tsunami pentru Japonia, potrivit postului public de televiziune NHK. De asemenea, autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat că evaluează eventualele pericole pentru regiunile de coastă neozeelandeze.

Câte replici a avut seismul din Alaska

Cutremurul s-a produs la o distanţă de circa 91 de kilometri sud-est de oraşul Perryville, Alaska, şi la aproximativ 800 de kilometri de Anchorage, cel mai mare oraş din Alaska. A fost urmat de şapte replici, două dintre acestea cu magnitudine de peste 6, potrivit USGS.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 8 şi adâncimea acestuia la 10 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cutremur puternic, de magnitudine 8,2, în Alaska. A fost emisă alertă de tsunami