Antena Meniu Search
x

"Dacă sunt civili, ucide-i pe toți, ce naiba": O nouă înregistrare șocantă cu soldații ruși. Militarii discută despre violarea unei adolescente de 16 ani

Oficialii ucraineni spun că au interceptat conversații șocante între soldații ruși. Invadatorii vorbesc despre uciderea și violarea civililor ucraineni, potrivit Insider

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 12.04.2022, 16:01

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

În aceeași înregistrare, publicată de jurnaliștii de la CNN, este inclusă și o dicuție despre violarea unei adolescente de 16 ani de către militarii ruși. Nu este clar unde au fost interceptate conversațiile, însă oficialii ucraineni spun că acestea sunt între soldații ruși și comandanții lor.

„A trecut o mașină pe lângă noi, dar nu sunt sigur dacă era o mașină sau un vehicul militar. Au ieșit doi oameni îmbrăcați în civil”, se aude pe înregistrare. 

„Ucide-i pe toți, ce naiba”, i se răspunde, însă soldatul dă semne de protest. „Ce ai? Dacă sunt civili, ucide-i pe toți, pentru numele lui Dumnezeu”, se repetă ordinul. În aceeași înregistrare este inclusă și o discuție despre violarea unei adolescente de 16 ani de către trei tanchiști. „Tanchiștii noștri?”, întreabă o voce feminină. „La dracu".

Spionajul german a interceptat conversații radio între soldații ruși

Pe acelaşi subiect

BND (acronimul german al serviciului de spionaj german) a interceptat conversaţii radio între militari ruşi în care se menţionează moartea unor civili, iar Spiegel afirmă că unele dintre acestea ar putea avea legătură cu cazuri de civili găsiţi morţi pe străzile din Bucea, de lângă Kiev.

Un soldat povesteşte altuia cum el şi alţi soldaţi au împuşcat o persoană pe o bicicletă; într-o altă conversaţie interceptată de BND se aude un bărbat afirmând că "mai întâi civilii sunt interogaţi, apoi sunt împuşcaţi". Potrivit Der Spiegel, respectivele înregistrări au fost prezentate miercuri în parlamentul german, iar din materialul BND se deduce că membri ai "Grupului Wagner" - care "s-au remarcat deja în intervenţia din Siria pentru cruzimea lor deosebită" - ar fi implicaţi în moartea unor civili în Ucraina.

Spiegel mai relatează că interceptările telefonice ale BND arată că împuşcarea civililor nu a fost o acţiune izolată a unor soldaţi, ci dovedesc că trupele ruse vorbeau despre fapte comise zilnic.

"Aceasta indică faptul că uciderile de civili făceau parte din acţiunea armatei ruse, posibil parte dintr-o strategie clară. Este vorba despre propagarea fricii şi a terorii în rândul populaţiei civile pentru a elimina rezistenţa acesteia", notează publicaţia germană, potrivit Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri externe » "Dacă sunt civili, ucide-i pe toți, ce naiba": O nouă înregistrare șocantă cu soldații ruși. Militarii discută despre violarea unei adolescente de 16 ani