Antena Meniu Search
x

Video Davos 2023. Liderii lumii se adună în Elveţia pentru a decide viitorul planetei: Maia Sandu, printre participanţi

Liderii lumii se adună zilele acestea la Davos, pentru a decide viitorul planetei, la Forumul Economic Mondial. 52 de şefi de stat şi de guvern participă, printre care şi Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova. Politicienii sunt ţinta protestelor ecologiştilor. Una dintre cele mai vehemente voci, Greta Thunberg, a cunoscut duritatea poliţiştilor nemţi în timpul unui miting.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 21:15

Vezi și

Acesta este momentul în care Greta Thunberg este ridicată de polițiștii nemţi. Ea se alăturase protestului faţă de extinderea unei mine de cărbune, într-o localitate din apropiere de Dusseldorf. Activista nu a fost încătușată, dar doi agenţi au scos-o brutal din mijlocul demonstranţilor. Manifestaţia a devenit rapid violentă, iar forţele de ordine au folosit spray-uri cu piper pentru a-i calma pe demonstranţi. Poliţiştilor le-a venit însă de hac ...noroiul.

Din Germania, Greta Thunberg, alături de trei alte tinere, dau un ultimatum liderilor care se reunesc de azi la Davos. Activistele, care au format grupul "Cele patru călărețe ale Non-Apocalipsei", cer politicienilor să nu mai blocheze tranziția la energia curată. Proteste au avut loc şi în orăşelul elveţian Davos, unde a început astăzi întâlnirea anuală a Forumului Economic Mondial. Staţiunea a fost luată cu asalt de sute de manifestanţi furioşi care spun că liderii lumii nu iau măsuri împotriva schimbărilor climatice şi sunt interesaţi doar de câştigurile financiare.

Organizaţia non-guvernamentală Oxfam vrea suprataxarea marilor companii alimentare, care fac profituri uriaşe, alături de cele din domeniul energetic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Davos 2023. Liderii lumii se adună în Elveţia pentru a decide viitorul planetei: Maia Sandu, printre participanţi