Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce a fost criticată Marea Britanie pentru aprobarea rapidă a vaccinului anti-Covid-19

Marea Britanie a început marţi campania de vaccinare anti-Covid-19. Cu toate acestea, anumiţi specialişti, printre care şi epidemiologul american Anthony Fauci, critică rapiditatea cu care a fost aprobat vaccinul. Oficialii atrag atenţia că oamenii ar putea să nu accepte să le fie administrat serul, dacă vor avea senzaţia că nu este suficient de sigur

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 09.12.2020 , 19:17

Prima persoană vaccinată a fost o bunică în vârstă de 90 de ani
Marea Britanie a fost criticată pentru aprobarea rapidă a vaccinului împotriva Covid-19 - Profimedia Images
  • Marea Britanie a devenit prima ţară occidentală care a început campania de vaccinare împotriva COVID-19
  • Anumiţi specialişti critică rapiditatea aprobării serului

Marea Britanie a început de marţi să vaccineze oamenii împotriva COVID-19. Prima persoană care a făcut acest lucru a fost o bunică în vârstă de 90 de ani. În ciuda asigurărilor că vaccinul este unul sigur, anumiţi specialişti încă critică rapiditatea aprobării serului.

Campania Marii Britanii de vaccinare în masă cu serul anti-COVID-19 făcut de către cei de la Pfizer-BioNTech este o premieră în Europa. Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a salutat momentul "istoric".

800.000 de doze de vaccin ar trebui să fie administrate numai în această săptămână. În total au fost comandate 40 de milioane de doze. 

Articolul continuă după reclamă

Britanicii au decis ca prioritate să aibă bătrânii din azile şi îngrijitorii lor. Abia în cea de-a doua categorie intră şi cadrele medicale din sistemul sănătate.

Prima persoană care s-a vaccinat anti-COVID-19

Prima persoană care s-a imunizat cu vaccinul împotriva COVID-19 a fost o femeie în vârstă de 90 de ani, din Irlanda de Nord. 

''Sfatul meu pentru orice persoană căreia îi este oferit vaccinul este să îl primească. Dacă eu îl pot face la 90 de ani, atunci şi voi îl puteţi face'', a spus aceasta.

Bunica în vârstă de 90 de ani a declarat că s-a simţit ''privilegiată'', potrivit news.ro.

Ce spune Uniunea Europeană

Încă de la începutul lunii decembrie, Uniunea Europeană a criticat aprobarea rapidă de către Marea Britanie a vaccinului împotriva COVID-19. Reprezentanţii UE au specificat că procedura ar fi trebuit aprofundată şi că ar fi nevoie de mai multe dovezi şi mai multre controale. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) se ocupă de acest aspect.  

În ciuda rapidităţii cu care autoritatea de reglementare britanică a autorizat vaccinul, au existat asigurări că cele mai înalte standarde internaţionale au fost aplicate.

Epidemiologul american Anthony Fauci critică decizia Marii Britanii de a aproba rapid vaccinul anti-COVID-19

Principalul expert epidemiolog din SUA, doctorul Anthony Fauci, a criticat faptul că Marea Britanie a aprobat rapid vaccinul celor de la Pfizer-BioNTech. Medicul a adăugat că tocmai din cauza acestei rapidităţi oamenii ar putea să refuze să se vaccineze, potrivit mediafax.ro.

''Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative. Marea Britanie nu s-a mişcat la fel de minuţios. Au obţinut un avantaj de câteva zile. Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală'', spune Anthony Fauci.

Grav afectată de pandemie, Marea Britanie este prima ţară occidentală care a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » De ce a fost criticată Marea Britanie pentru aprobarea rapidă a vaccinului anti-Covid-19