Antena Meniu Search
x

Prima persoană care s-a vaccinat anti-COVID, în Marea Britanie, este o bunică în vârstă de 90 de ani

În Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-COVID. Prima persoană care s-a imunizat astfel este o femeie în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.12.2020, 20:47

Vezi și
  • O femeie de 90 de ani a primit prima doză de vaccin anti-COVID în campania de vaccinare din Marea Britanie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Margaret Keenan, din Enniskillen este prima persoană din Marea Britanie căreia i s-a administrat vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech. Bunica în vârstă de 90 de ani a declarat că s-a simţit „privilegiată” să primească doza la University Hospital din Coventry.

Vaccinul i-a fost administrat la ora locală 06:30.

„Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai frumos cadou de dinaintea aniversării pe care mi-l puteam dori, pentru că înseamnă că, în sfârşit, pot fi nerăbdătoare să petrec timp cu familia şi prietenii de Anul Nou, după ce am fost singură mare parte din an”.

Ea a mulţumit echipei NHS pentru îngrijirea oferită şi a adăugat: „Sfatul meu pentru orice persoană căreia îi este oferit vaccinul este să îl primească. Dacă eu îl pot face la 90 de ani, atunci şi voi îl puteţi face”, potrivit News.ro.

Programul britanic de vaccinare are drept obiectiv protejarea celor mai vulnerabili şi revenirea la o viaţă normală.

Medicii din UK nu sunt vaccinați cu prioritate

Prioritate la imunizare au bătrânii din azile şi îngrijitorii lor. A doua categorie care va fi vaccinată sunt bătrânii cu vârsta de peste 80 de ani şi cadrele medicale din sistemul britanic de sănătate.

Epidemiologul american Anthony Fauci critică strategia de vaccinare din UK

Anthony Fauci, principalul expert epidemiolog din SUA, a criticat decizia Marii Britanii de a aproba prea repede vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Pfizer şi BioNTech, potrivit mediafax.ro, citând surse Business Insider.

''Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative. Marea Britanie nu s-a mişcat la fel de minuţios. Au obţinut un avantaj de câteva zile. Nu cred că acest lucru va schimba cu mult situaţia actuală'', spune Anthony Fauci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Prima persoană care s-a vaccinat anti-COVID, în Marea Britanie, este o bunică în vârstă de 90 de ani