Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De ce îşi fotografiază tinerii Gen Z tăviţele cu obiecte, la aeroport. Trendul îi scoate din sărite pe ceilalţi pasageri 

Tinerii din generaţia Z remodelează experienţele din aeroport. După introducerea noilor scannere pentru bagajele de mână, care detectează toate obiectele din genţi şi le scanează tridimensional, a apărut un nou trend pe TikTok şi Instagram, spre frustrarea celorlalţi pasageri, scrie CNN.     

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 12:16

De ce îşi fotografiază tinerii Gen Z tăviţele cu obiecte de la aeroport. Gestul îi scoate din sărite pe ceilalţi pasageri
De ce îşi fotografiază tinerii Gen Z tăviţele cu obiecte de la aeroport. Gestul îi scoate din sărite pe ceilalţi pasageri - Shutterstock

"Estetica tăvițelor din aeroport" a luat amploare pe reţelele de socializare, tinerii împărtăşind fotografii cu ochelari de soare, pantofi, articole de toaletă şi cărţi frumos aranjate în tăvițele dedicate controlului. Unii se dedică atât de mult acestui trend încâ fac inclusiv fotografii pe film. 

Totuși, acest trend nu este apreciat de toată lumea, provocând iritare în rândul celor care se grăbesc să ajungă spre terminale, mai ales că linia de securitate din aeroport este unul dintre locurile dunde este imperativ să nu pierzi timpul.

Însă, ca multe alte trenduri, lucrurile nu sunt tocmai așa cum sunt prezentate pe intere. Într-un videoclip publicat pe TikTok care a strâns până acum 82.000 de like-uri, o influenceriță din New York oferă un tutorial pas cu pas despre cum să urmezi această modă fără să-i deranjezi pe ceilalţi pasageri. Secretul, spune ea, este să faci asta după ce ai trecut de securitate: găsește un loc liniștit și „dacă ai timp, aranjează obiectele pe câteva tăvițe diferite”

Articolul continuă după reclamă

"Este distractiv"

Pe acelaşi subiect

Trendul are succes enorm şi printre branduri, precum retailerii de haine sau articole pentru casă. Echipele de marketing nu au pierdut timpul şi s-au alăturat valului de clipuri de pe TikTok. În una dintre cele mai populare postări sub hashtag-ul „airportaesthetic”, cu 1,8 milioane de vizualizări, o creatoare de conținut din Chicago dezvăluie faptul că a făcut fotografiile acasă cu o tăviţă cumpărată de pe Amazon, iar biletul de îmbarcare l-a editat în Photoshop. „Dacă te întrebi care e rostul, ei bine, este o activitate distractivă, este artă”, spune ea. „Este o modalitate foarte plăcută de a-mi exprima dragostea pentru modă, second-hand și regie artistică.”

Această tendinţă, aparent inofensivă, poate avea şi consecinţe negative. Cu fotografii idealizate din inundându-ne feed-urile 24/7, comparația socială are un impact puternic negativ asupra sănătății mintale, în special pentru tinerii şi copii.

În ceea ce privește "estetica tăvițelor de aeroport", deși unii s-ar putea enerva la ideea că Generația Z ține rândul pe loc pentru activitatea lor, Administrația pentru Securitate în Transporturi din SUA încearcă să îi liniştească pe pasageri. "Suntem la curent cu această tendință”, a declarat un purtător de cuvânt TSA pentru CNN. „Atâta timp cât fotografiile stilizate nu provoacă întârzieri sau probleme pentru ceilalți pasageri la punctul de control, nu există probleme. Călătorii ar trebui să aibă grijă să-și ascundă detaliile esenţiale de pe cărțile de identitate sau pașapoarte”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » De ce îşi fotografiază tinerii Gen Z tăviţele cu obiecte, la aeroport. Trendul îi scoate din sărite pe ceilalţi pasageri