Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De la tornade şi grindină, la regiuni trecute prin foc. Europa se confruntă cu fenomene meteo extreme ce nimicesc totul în calea lor

Foc, grindină, ninsori şi tornade sunt fenomenele meteo care le-au dat bătăi de cap europenilor în doar 24 de ore. A nins pentru prima dată în acest sezon în Italia, iar în Germania o tornadă a distrus zeci de case. Pe de altă parte, Grecia nu mai scapă de incendii. Zeci de focare au izbucnit în ultimele două zile, iar două dintre ele ameninţă iar Atena.

de Redactia Observator

la 17.08.2021 , 20:34

Vârtejul uriaş s-a iscat din senin, povestesc localnicii, şi în doar câteva minute a devastat totul în cale. Oamenii spun că abia au putut să se pună la adăpost, în timp ce acoperişurile caselor le erau luate pe sus de tornadă. Maşini de câteva tone au fost aruncate la metri distanţă, iar copacii au fost puşi la pământ. Afectate sunt mai multe localităţi aflate la nord de orasul Dresda. Meteorologii locali spun că rar le-a fost dat să vadă aşa ceva şi estimează că vârtejul ar fi avut 100 de metri în diametru şi s-a rotit cu o viteză de peste 180 de kilometri pe oră. 

Vremea capricioasă le-a dat bătăi de cap şi austriecilor. O ploaie torenţială, însoţită de grindină şi vânt puternic, a făcut prăpăd într-o localitate din vestul ţării.  

Incendiile au pârjolit mii de hectare

Vezi și

În schimb, Franţa şi Grecia sunt trecute prin foc. În sudul Franţei, 5000 de hectare s-au făcut scrum peste noapte şi mii de oameni au fost evacuaţi, ca măsură de precauţie. 900 de pompieri luptă cu flăcările care ameninţă acum exclusivista staţiune Saint Tropez.    

Pe acelaşi subiect

În Grecia, două noi incendii de vegetaţie au scăpat de sub control la periferia Atenei. Pompierii eleni fac eforturi disperate să le oprească înaintarea. Vântul puternic şi temperaturile ridicare le sunt însă cei mai mari inamici. Focul a ars necontenit toată noaptea, iar dimineaţă, alte sate din apropierea Atenei au fost evacuate. Sunt doar ultimele din cele peste 500 de incendii care au mistuit Grecia în ultimele săptămâni.

Între-timp, în Alpii italieni au căzut primii fulgi de zăpadă. E drept, la o altitudine de aproximativ 3.000 de metri.

Şi la noi vremea trece de la o extremă la alta. Canicula insuportabilă care ne-a dat bătăi de cap până astăzi este înlocuită de furtuni puternice în orele următoare. 36 de judeţe sunt sub avertizări cod portocaliu şi galben până mâine dimineaţă, după care, furtunile se vor muta în sud-estul ţării unde vor aduce rafale puternice de vânt cantităţi mari de apă şi grindină până joi.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » De la tornade şi grindină, la regiuni trecute prin foc. Europa se confruntă cu fenomene meteo extreme ce nimicesc totul în calea lor