Antena Meniu Search
x

Video De la Trump la Biden, o tranziţie dificilă pentru americani

Liderii politici din lumea întreagă îl felicită pe Joe Biden şi promit să colaboreze cu el. Singurul care continuă să nu îi recunoască victoria este Donald Trump.

de Redactia Observator

la 09.11.2020, 15:26

Vezi și
  • Preşedintele ales va începe şi selectarea candidaţilor pentru viitoarele funcţii din guvern. Biden doreşte să integreze din nou Statele Unite în acordul de la Paris, împotriva schimbărilor climatice, şi în Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Actualul lider american ar plănui mitinguri masive în Statele Unite cu scopul de a contesta alegerile. Potrivit unor surse citate de presa de peste Ocean, acesta ar urma să citească chiar necrologuri ale unor persoane decedate despre care spune că apar pe buletinele de vot. Şi nu ar avea de gând să participe nici la ceremonia învestirii noului preşedinte, în ianuarie.

Donald Trump nu dă niciun semn că ar avea de gând să rostească tradiţionalul discurs în care să-şi recunoască înfrângerea şi să-i ureze succes lui Joe Biden. Trump a revenit ieri pe terenul de golf, după o nouă serie de postări furioase pe twitter. S-a proclamat din nou câştigătorul "la mare distanţă" al alegerilor şi i-a calificat drept "hoţi" şi "corupţi" pe organizatorii scrutinului, care i-ar fi furat voturile.

Dar atitudinea preşedintelui începe să fie criticată chiar în rândurile partidului republican.

Senatorul Mitt Romney, fost candidat la preşedinţie în 2012, este unul dintre primii republicani care l-au felicitat pe Joe Biden. Semnificativ este mesajul lui George W. Bush, singurul fost preşedinte republican în viaţă: "Alegerile au fost, fundamental, corecte iar rezultatul este clar". 

Surse de la Casa Albă susţin că ginerele lui Trump şi chiar soţia sa, Melania, l-ar fi sfătuit să accepte realitatea. Deocamdată, fără rezultat. Între timp, Joe Biden a intrat pe deplin în rolul de preşedinte ales. El va anunţa, astăzi, crearea unui grup de specialişti care vor elabora un plan pentru combaterea pandemiei.

Preşedintele ales va începe şi selectarea candidaţilor pentru viitoarele funcţii din guvern. Îndată după învestire, Biden doreşte să integreze din nou Statele Unite în acordul de la Paris, împotriva schimbărilor climatice, şi în Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Va anula şi ordinul lui Trump de a interzice accesul în Statele Unite pentru cetăţenii din şapte ţări, majoritar musulmane.

Odată cu venirea lui Joe Biden în Biroul Oval, la Casa Albă se vor întoarce şi câinii prezidenţiali. Este vorba de Champ şi Major, doi ciobăneşti germani de care democratul spune că este foarte mândru. Pe unul dintre ei l-a adoptat chiar acum doi ani de la un adăpost. Vestea reîntoarcerii câinilor pe peluza Casei Albe vine în contextul în care Donald Trump a devenit primul preşedinte din ultimul secol care nu a avut un animal de companie în timpul guvernării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » De la Trump la Biden, o tranziţie dificilă pentru americani