Antena Meniu Search
x

Trump continuă să şocheze! Oamenii de ştiinţă din SUA, CENZURAŢI printr-un ordin al noului preşedinte

Responsabilii Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei (AAAS), cea mai mare organizație americană a oamenilor de știință, au anunţat că sunt şocaţi de o decizie luată de administraţia noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în ceea ce priveşte agenţiile guvernamentale din ţară.

Responsabilii Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei (AAAS), cea mai mare organizație americană a oamenilor de știință, au anunţat că sunt şocaţi de o decizie luată de administraţia noului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în ceea ce priveşte agenţiile guvernamentale din ţară.

Trump a semnat recent un ordin prin care oficialilor mai multor agenţii guvernamentale, precum Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA (EPA), li se interzice să vorbească în public sau să dea comunicate de presă fără ca acestea să fie verificate în prealabil.

Responsabilii AAAS susţin că multe dintre agenţiile federale au norme ce "intezic interferenţa politicului" în modul în care aceastea comunică informaţii publicului larg.

Rush Holt, şeful AAAS, a declarat: “Suntem îngrijoraţi de faptul că agenţiile federale au dat noi ordine care vor reduce la tăcere oamenii de ştiinţă şi angajaţi guvernamentali. Speranţa noastră este că va fi o măsură temporară până la confirmarea noilor conduceri de către Senat. Multe agenţii federale au norme care interzic interferenţa politicului în modul în care aceastea comunică informaţii publicului larg. Aşa cum a arătat Consiliul AAAS în 2006: "Cenzura, intimidarea sau alte restricţii care limitează libertatea oamenilor de ştiinţă angajaţi sau finanţaţi de agenţii guvernamentale de a comunica descoperirile lor ştiinţifice nu numai între ei, dar şi publicului larg sunt dăunătoare progresului ştiinţei şi aplicabilităţii acesteia în domeniul public".

Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA nu a fost singura vizată de ordinul lui Trump. Potrivit The Independent, altor organizaţii, precum Departamentul pentru Servicii de Sănătate şi Departamentul pentru Agricultură, li s-a spus să-şi suspende comunicarea externă.

Ordinul vizează comunicate de presă, bloguri, mesajele pe Twitter sau Facebook, potrivit unor informaţii apărute în presă. Se pare că toate modalităţile de comunicare cu media trebuie să fie "analizate" de administraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Trump continuă să şocheze! Oamenii de ştiinţă din SUA, CENZURAŢI printr-un ordin al noului preşedinte