Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Decizii istorice după prima întâlnire dintre Trump şi Kim Jong-un: 'Lumea va asista la o schimbare uriaşă'

Donald Trump şi Kim Jong-un au schimbat amabilităţi, s-au îmbrăţişat şi s-au complimentat în faţa camerelor. La finalul summitului din Singapore, cei doi semnat un acord în care Coreea de Nord se angajează să renunţe la programul balistic şi nuclear care a dat fiori lumii decenii la rândul.

de Redactia Observator

la 12.06.2018 , 23:50

Donald Trump şi Kim Jong-un au schimbat amabilităţi, s-au îmbrăţişat şi s-au complimentat în faţa camerelor. La finalul summitului din Singapore, cei doi semnat un acord în care Coreea de Nord se angajează să renunţe la programul balistic şi nuclear care a dat fiori lumii decenii la rândul.

Pe holul hotelului Capella, tapetat, practic, cu steagurile celor două ţări, Donald Trump şi Kim Jong-un şi-au strâns puternic mâinile preţ de 13 secunde. Într-un gest menit să-i afirme superioritatea, Donald Trump şi-a aşezat şi mâna stângă pe braţul lui Kim. Zâmbetul a dispărut complet de pe chipul celor doi când s-au întors către camere. 

Cinci ore a durat, în total, întâlnirea dintre cei mai imprevizibili lideri de pe planetă. Donald Trump a dominat întâlnirea, spun experţii în limbajul trupului. 

Vezi și

< ext 1206 NORTHKOREA-USA/MEETING STILLS >

Donald Trump, preşedinte SUA:

Întâlnirea a decurs mai bine decât se aştepta toată lumea. Mult mai bine! 

Kim Jong-un, lider nord-coreean:

Am decis să lăsăm trecutul în urmă şi să semnăm acest document istoric. Lumea va asista la o schimbare uriaşă!

În deschiderea summitului, Trump şi Kim Jong Un au discutat 38 de minute asistaţi doar de translatori. Bilaterala a continuat, apoi, în formulă extinsă, alături de ceilalţi oficiali americani şi nord-coreeni.  

Nu doar pacea a fost în meniul summitului. Delegaţiile celor două ţări s-au delectat cu preparate cu savoare occidentală şi asiatică, la un prânz dat de gazdele din Singapore. 

Cei doi inamici deveniţi prieteni au continuat discuţiile la o plimbare prin grădina hotelului Capella.

Preşedintele american i-a prezentat, apoi, dictatorului nord-coreean limuzina supranumită "BESTIA". Şi l-a invitat la Casa Albă. 

Cancelariile internaţionale au salutat rezultatul summitului. Fostului baschetbalist Dennis Rodmann, care a călătorit în Singapore special pentru această ocazie, reuşita întâlnirii i-a adus lacrimi în ochi. 

Ambii lideri au părăsit, astăzi, oraşul stat care a găzduit întâlnirea. Singapore a plătit toate cheltuilile estimate la 20 de milioane de dolari. Jumătate din factură a acoperit doar măsurile de securitate. Trump şi Kim Jong Un se vor întâlni din nou, peste cel mult un an, pentru a semna un acord final. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Decizii istorice după prima întâlnire dintre Trump şi Kim Jong-un: 'Lumea va asista la o schimbare uriaşă'