Antena Meniu Search
x

DECLARAŢIE DE RĂZBOI a Coreei de Nord: "Avem dreptul să atacăm bombardierele americane chiar în afara spaţiului nostru aerian"

Coreea de Nord ameninţă că va ataca bombardiere americane chiar dacă nu vor fi în spaţiul aerian nord-coreean. Ministrul de externe de la Phenian susţin

Coreea de Nord ameninţă că va ataca bombardiere americane chiar dacă nu vor fi în spaţiul aerian nord-coreean. Ministrul de externe de la Phenian susţine că ţara sa are acest drept, ca o contramăsură la agresiunea Statelor Unite.

"Întreaga lume trebuie să îşi amintească foarte clar că Statele Unite au declarat război ţării noastre. De vreme ce Statele unite au declarat război ţării noastre, avem tot dreptul să luăm măsuri, inclusiv dreptul de a ataca bombardierele strategice ale Statelor Unite, chiar dacă acestea nu sunt în interiorul spaţiului aerian al ţării noastre.", a declarat Ri Yong Ho, la New York, în faţa jurnaliştilor.

Tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA - ţări care sunt, teoretic, în război pentru că au semnat doar un armistiţiu, nu un acord de pace la finalul războiului din Coreea - au luat amploare în ultimele săptămâni, după cel mai recent test nuclear al Phenianului. 

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au insultat reciproc, Trump făcându-l pe nord-coreean "nebun", vineri, la o zi după ce Kim l-a numit pe el "senil american nebun".

Pe acelaşi subiect

Sâmbătă, jignirile au continuat, Ri numindu-l pe Trump "persoană cu probleme psihice, plină de megalomanie şi automulţumire", care încearcă să transforme ONU într-un "cuib de gangsteri". Ri a menţionat că Trump se află într-o "misiune sinucigaşă", după ce preşedintele american a spus că liderul nord-coreean este într-o astfel de misiune. 

"Preşedintele malefic", l-a mai numit Ri pe Trump. avertizând că ţara sa este pregătită să se apere dacă Statele Unite dau semne că ar desfăşura "o operaţiune de decapitare a conducerii ţării sau un atac militar" asupra Coreei de Nord.

El a subliniat că atacarea cu rachete a teritoriului Statelor Unite este inevitabilă, în contextul în care sâmbătă bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene.

Joi, Donald Trump a semnat un nou ordin prin care înăspreşte sancţiunile vizând Coreea de Nord, pentru programul nuclear. Trump a afirmat că măsurile sunt create pentru “a tăia sursele de venit care finanţează eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai letale arme cunoscute omenirii”. Sancţiunile vizează industriile textilă, a pescuitului, IT şi manufacturieră.

În această lună, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, la iniţiativa Statelor Unite, o nouă serie de sancţiuni impuse Coreei de Nord, care interzic exporturile de textile şi reduc aprovizionările acestei ţări izolate cu petrol şi gaze naturale. Această este a opta serie de măsuri - susţinută de China şi Rusia, cele mai apropiate susţinătoare ale Coreei de Nord - şi vizează să pedepsească regimul din cauza unui testului nuclear efectuat la 3 septembrie.

Prin sancţiunile sale, de fiecare dată mai dure, ONU vrea să determine Phenianul să-şi negocieze programele de înarmare nucleară şi convenţională, considerate o ameninţare la adresa stabilităţii lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » DECLARAŢIE DE RĂZBOI a Coreei de Nord: "Avem dreptul să atacăm bombardierele americane chiar în afara spaţiului nostru aerian"