Antena Meniu Search
x

Denis, un român din Cernăuți, a murit în războiul din Ucraina. „Este o pierdere ireparabilă pentru familie și cei care l-au cunoscut”

Denis, un militar ucrainean de origine română, se numără printre victimele războiului din Ucraina. Tânărul din suburbia Roșa Stânca a orașului Cernăuți și-a pierdut viața la doar 33 de ani.

de Monica Palade

la 09.06.2022, 16:13

Vestea morții sale a fost confirmată de administrația Liceului Nr.6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, instituție de învățământ pe care Denis Moraraș o absolvise.

Este o pierdere ireparabilă pentru familie

„A plecat în eternitate la vârsta de 33 ani… În luptele împotriva agresorului rus și-a dat viața românul din Cernăuți (suburbia Roșa Stânca), fostul absolvent al instituției noastre de învățământ Denis Moraraș. Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude și toți acei ce l-au cunoscut. Luminoasă îi este amintirea, eternă — fapta lui eroică. Administrația liceului Alexandru cel Bun, cadrele didactice, părinții și elevii exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor îndurerate”, se spune în comunicatul liceului publicat pe Facebook, potrivit Agenției BucPress.

Tânărul militar va fi condus pe ultimul drum, vineri, la Cimitirul Central al orașului Cernăuți. Cu o săptămână în urmă, alți doi militari ucraineni de origine română au murit pe front, în luptele din estul Ucrainei cu ocupanții ruși. Este vorba despre Dumitru Cojocaru din satul Molnița, comuna Herța și Andrei Rusu din satul Dranița, comuna Mămăliga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Denis, un român din Cernăuți, a murit în războiul din Ucraina. „Este o pierdere ireparabilă pentru familie și cei care l-au cunoscut”