Antena Meniu Search
x

Curs valutar

DESCOPERIRE importantă în Peru! Arheologii au găsit sculpturi din lemn şi alte obiecte foarte vechi

Descoperirea a fost făcută în Chan Chan, cunoscut drept cel mai mare oraş pre-columbian din America de Sud.

de Redactia Observator

la 30.09.2017 , 09:54

Descoperirea a fost făcută în Chan Chan, cunoscut drept cel mai mare oraş pre-columbian din America de Sud. Cercetătorii au descoperit sculpturi din lemn înalte de 70 de centimetri care purtau măşti funerare şi despre care se crede că aparţineau unor zeităţi din vremea respectivă.

Maria Elene Cordova, directorul proiectului arheologic: "Obiecte din ceramică, idoli care sunt foarte importanţi. Unul dintre ei este, în mod special, interesant. Este un personaj feminin cu toate atributele genului, precum părul. Aceasta este foarte importantă." 

Arheologii au mai descoperit şi un mormânt neatins. De asemenea, au mai fost găsite obiecte din ceramică şi materiale textile care s-au păstrat foarte bine de-a lungul timpului. 

Vezi și

Chan Chan din Peru face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Oraşul istoric a fost construit de Chimu, o civilizaţie intermediară incaşilor care ar fi avut aici capitala regatului până la cucerirea de către spanioli în secolul al 15-lea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri externe » DESCOPERIRE importantă în Peru! Arheologii au găsit sculpturi din lemn şi alte obiecte foarte vechi