Antena Meniu Search
x

Descoperire istorică în Egipt! Mormânt vechi de peste 4.400 de ani, găsit lângă piramidele din Giza

Descoperire istorică în Egipt! Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani a fost găsit de arheologi în apropiere de celebrele piramide din Giza.

Vezi și

Descoperire istorică în Egipt! Un mormânt vechi de peste 4.400 de ani a fost găsit de arheologi în apropiere de celebrele piramide din Giza. Şi tot ei cred că acesta aparţine unei preotese care a trăit în epoca faraonilor şi a avut o relaţie specială cu familia regală.

Construit din cărămizi de lut şi împodobit cu picturi murale, bine conservate, mormântul a fost descoperit într-un cimitir din apropierea piramidelor şi ar fi aparţinut unei preotese importante. Stilul arhitectural, dar şi diferitele scene care îmbracă pereţii sunt caracteristice epocii faraonilor din Egiptul Antic. 

KHALED AL-ANANI, ministrul egiptean pentru Antichităţi

Mormântul aparţine unei domnişoare pe nume Hetpet. Avem motive să credem că a trăit în timpul celei de a cincea dinastii, adică în anul 2.400, înainte de Hristos. Hetpet nu era însă o preoteasă oarecare. Legendele spun că tânăra îi slujea pe zeii din Egiptul Antic. Mai mult, avea legături puternice şi cu familia regală. 

Oficialii egipteni au demarat mai multe proiecte arheologice cu speranţa ca descoperirile să atragă un număr însemnat de turişti. Totul în contextul în care, sectorul turistic - unul dintre stâlpii economiei - a avut de suferit din cauza conflictelor violente din ultimii şapte ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Descoperire istorică în Egipt! Mormânt vechi de peste 4.400 de ani, găsit lângă piramidele din Giza