Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Destinaţii preferate de români, distruse de incendiile de vegetaţie. Patru oameni au murit în Italia, iar alţi 3 în Turcia din cauza caniculei

Destinaţii de vacanţă, distruse de incendii de vegetaţie! În Turcia, trei oameni au murit după ce au fost înghiţiţi de flăcări - pompierii au luptat ore în şir să stingă vâlvătaia. Şi în Italia, patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor irespirabile. Între timp, vestul Europei se confruntă din nou cu un val de furtuni puternice. 

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 09:21

Turcia este împărţită în două. În Karaman, furtunile au lăsat în urmă prăpăd. Apa le-a trecut localnicilor de gleznă. În timp ce, în regiunea Izmir, incendiile de vegetaţie au ars tot în cale. Trei oameni au murit după ce au fost surprinşi de un focar imens într-o zonă forestieră. Mai multe locuinţe aflate în apropierea flăcărilor au fost evacuate, iar zeci de pompieri au intervenit la faţa locului cu 16 autospeciale. Din aer, au fost ajutaţi de avioane şi elicoptere. Un alt incendiu a avut loc în Canakkale.

În Grecia, flăcările au pârjolit insulele Kea şi Corfu. Zeci de pompieri au lucrat din răsputeri la stingerea flăcărilor, atât pe cale terestră cât şi aeriană. Şi Rusia arde. Un incendiu de proporţii a devastat regiunea Novorossiysk. Autorităţile au decretat stare de urgență.

Iar în Italia, patru persoane au murit în ultimele zile din cauza căldurii. În toată ţara, sunt anunţate în continuare 37-38 de grade Celsius în sud şi centru, şi nopţi tropicale.

Vezi și

În vest, vremea a fost la polul opus

Pe acelaşi subiect

În regiunea Bavaria din Germania, furtunile au lăsat în urmă haos. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini, iar zeci de maşini avariate.

În Franţa, 24 de departamente se află sub cod portocaliu de vreme rea. Sunt aşteptate furtuni puternice, însoțite de grindină. Vântul va sufla şi el cu putere - rafalele ar putea atinge o sută de kilometri pe oră.

Iar în Afganistan, 35 de persoane, majoritatea femei şi copii, au murit în urma unei furtuni violente. Alte 230 sunt rănite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Începe Litoralul pentru toți. Plănuiți să mergeți la mare în septembrie?
Observator » Ştiri externe » Destinaţii preferate de români, distruse de incendiile de vegetaţie. Patru oameni au murit în Italia, iar alţi 3 în Turcia din cauza caniculei