Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Locul din România în care legenda spunea că poţi să întinereşti. A fost magnet pentru turiştii care au vrut să fugă de caniculă

Avem răspunsul la întrebarea unde fugim de caniculă. Chiar şi în zonele cu cod roşu găsim oaze de răcoare. Pe Valea Lotrului, în Vâlcea, un loc numai bun pentru vacanţe cu rulota, sau la Câmpulung Moldovenesc. Acum, că ştim unde să evadăm, ne mai trebuie doar câteva zile libere.

de Angela Bertea

la 15.07.2024 , 20:56

La Câmpulung Moldovenesc, oraşul de la poalele Rarăului, înveţi să te bucuri de orice temperatură sub 35 de grade Celsius, pragul caniculei. 

Este ora amiezii, iar în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, oraş de munte, termometrul arată 32 de grade. Zona are obiective turistice şi peisaje superbe care atrag vizitatori din toate colţurile ţării.

Locul din România în care legenda spunea că poţi să întinereşti

Vezi și

"Au plecat din oraşele mari au venit în zonă să se răcorească. S-au dus la gondolă la 1.200 de metri - răcoare, au intrat la Mânăstria Sihestria Rarăului - răcoare şi, bineînţeles, masivul Rarău la 1.650 de metri - răcoare", a declarat Mihăiţă Negură, primar Câmpulung Moldovenesc.

Pe acelaşi subiect

La aproape o oră distanţă, tot în Câmpulung Moldovenesc, în schimb aici, la Cheile Moara Dracului, temperatura este ideală. Termometrul arată 23 de grade.

"Avem Moara Dracului, acel defileul absolut grozav în care legenda spune că era o moară în care pietrele măcinau invers făina şi cumva puteai întineri, în ghilimele", a declarat Horaţiu Silviu Ilea, muzeograf. 

Răcoarea mult aşteptată o găseşti şi pe traseul Izvorul Alb, care duce spre vârful Rărăului. "Când să stai în mijlocul naturii cum să simţi codul roşu de caniculă. E mult mai rece, aici nu depăşesc 30 de grade. E un traseu foarte frumos, plăcut, umbră", spune un turist.

Răcoare, aer curat şi linişte găseşti şi pe Valea Lotrului, în Vâlcea. Un loc perfect pentru vacanţă cu rulota.

"Am venit de la 42 de grade la 23, 24. E super, super. Aici am căsuţa mea pe roţi. Unde mergem şi vedem un colţ frumos şi plăcut, acolo ne oprim", a declarat un turist.

"Suntem foarte impresionaţi pentru că iubim muntele. Venim tot dintr-o zonă de munte, dar din Polonia", spune un turist din Polonia.

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Valea Lotrului este lacul Vidra. E lacul situat la cea mai mare altitudine din România. E înconjurat de munţi şi brazi şi ţi se dezvăluie aici o privelişte impresionantă.

Aproape toată ţara este sub cod roşu de caniculă până miercuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că după alegerile din acest an vor creşte taxele?
Observator » Travel » Locul din România în care legenda spunea că poţi să întinereşti. A fost magnet pentru turiştii care au vrut să fugă de caniculă