Antena Meniu Search
x

Video Detalii teribile ies la iveală după salvarea celor 4 copii din jungla columbiană. Mama lor a supravieţuit accidentului, dar le-a spus s-o părăsească pentru ca ei să trăiască

Noi detalii ies la iveală despre ultimele zile ale femeii care a murit în accidentul aviatic în Columbia, ale cărei copii au fost salvați după aproape șase săptămâni petrecute în jungla amazoniană, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 10:48

Detalii teribile ies la iveală după salvarea celor 4 copii din jungla columbiană. Mama lor a supravieţuit accidentului, dar le-a spus s-o părăsească pentru ca ei să trăiască
- Profimedia

Mama celor patru copii columbieni care au reușit să supraviețuiască timp de aproape șase săptămâni în jungla amazoniană s-a agățat de viață timp de patru zile după ce avionul în care erau s-a prăbușit, înainte de a le spune copiilor ei să o părăsească în speranța de a-și crește șansele de a fi salvați. Tatăl copiilor, Manuel Ranoque, le-a declarat duminică reporterilor că soția sa, Magdalena Mucutuy, a supraviețuit prăbușirii, dar a murit patru zile mai târziu.

Cum au reuşit să supravieţuiască 40 de zile în jungla amazoniană

"Fiica mea mi-a spus că mama lor a fost în viață timp de patru zile", a declarat Ranoque. "Înainte de a muri, ea le-a spus: 'Poate ar trebui să plecați'". Copiii - în vârstă de 13, nouă, patru și 11 luni - călătoreau împreună cu mama lor din satul amazonian Araracuara către San José del Guaviare când avionul în care erau s-a prăbușit după ce pilotul a anunțat o defecțiune la motor, în primele ore ale zilei de 1 mai, relatează The Guardian.

Pe acelaşi subiect

Un câine i-a găsit vineri pe frați, care sunt membri ai comunității indigene Huitoto, după ce au petrecut mai mult de o lună într-o zonă în care abundă șerpii, țânțarii și alte animale. Unchiul copiilor, Fidencio Valencia, a declarat că frații au supraviețuit mâncând făină de manioc și folosindu-se de cunoștințele lor despre fructele din pădurea tropicală. "Când avionul s-a prăbușit, au luat fariña [din epavă] și cu asta au supraviețuit", a declarat unchiul: "După ce fariña s-a terminat, au început să mănânce semințe".

Copiii par să își datoreze viața fratelui cel mare, Lesly, care i-a ținut în siguranță și i-a hrănit folosindu-se de cunoștințele despre pădurea tropicală pe care mama sa i le-a transmis. Cei patru copii se află acum într-un spitalul din Bogota, unde se recuperează. Damaris Mucutuy, o mătușă a copiilor, a declarat pentru un post de radio că aceștia sunt bine, în ciuda faptului că sunt deshidratați și au înțepături de insecte.

Copiii, căutaţi de voluntari şi de Armată

O echipă a găsit avionul pe 16 mai într-o zonă densă din pădurea tropicală și a recuperat corpurile celor trei adulți aflați la bord, însă copiii nu au fost găsiți nicăieri. Simțind că aceștia ar putea fi în viață, armata columbiană a intensificat căutările și a trimis 150 de soldați cu câini în zonă, unde ceața și frunzele dese au limitat foarte mult vizibilitatea. Zeci de voluntari indigeni s-au alăturat, de asemenea, căutărilor. Pe măsură ce căutările avansau, soldații au găsit mici indicii care i-au făcut să creadă că cei mici sunt încă în viață, inclusiv urme de pași, un biberon, scutece și bucăți de fructe care arătau ca și cum oamenii ar fi mușcat din ele.

Potrivit generalului Pedro Sánchez, care s-a ocupat de operațiunile de salvare, copiii au fost găsiți la 5 km distanță de locul prăbușirii avionului, într-o mică pădure. El a declarat că echipele de salvare au trecut de câteva ori la o distanță cuprinsă între 20 și 50 de metri de locul în care au fost găsiți copiii, dar nu i-au văzut.

"Copiii mici erau deja foarte slăbiți", a spus Sánchez. "Puteau doar respira sau mai aveau putere pentru a ajunge la un fruct mic pentru a se hrăni sau pentru a bea o picătură de apă în junglă", a spus el. Rămâne o oarecare confuzie cu privire la motivul pentru care copiii nu au fost găsiți mai devreme, având în vedere că echipele de căutare au trecut atât de aproape de ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Detalii teribile ies la iveală după salvarea celor 4 copii din jungla columbiană. Mama lor a supravieţuit accidentului, dar le-a spus s-o părăsească pentru ca ei să trăiască