Antena Meniu Search
x

Video Fata de 13 ani, înger păzitor pentru copiii care au supravieţuit 40 de zile în junglă. I-a hrănit cu făină de manioc, a făcut adăposturi din crengi şi elastice de păr

O eroină în adevăratul sens al cuvântului. Aşa e descrisă micuţa Lesly, fetiţa columbiană în vârstă de 13 ani care a avut grijă de cei trei fraţi ai ei în junglă, timp de 40 de zile. La 1 mai, avionul în care călătoreau împreună cu mama lor, o altă rudă şi pilotul s-a prăbuşit. Adulţii au murit în accident, iar micuţii au trebuit să supravieţuiască. 

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 20:23

Vezi și

Lesly a fost găsită nevătămată alături de fraţii ei. Cel mai mic are doar un an.  

Pedro Sanchez, comandantul operaţiunii de căutare: Miracol! Miracol! Miracol! Acesta era cuvântul cheie al Operaţiunii Speranţa. Însemna că i-am găsit. Întrebarea a fost: în ce stare sunt? Vii! 

Fata de 13 ani a fost învăţată de mică să se descurce în junglă. Bunica ei o ducea în excursii şi îi arăta care plante sunt bune de mâncat şi care sunt otrăvitoare. După accident, Lesly şi-a hrănit fraţii cu făină de manioc, găsită în avion. Când s-a terminat, a cules fructe şi seminţe. Tot adolescenta a făcut adăposturi din crengi legate cu elastice de păr. 40 de zile mai târziu, starea lor de sănătate nu este gravă. 

Ivan Velasquez, ministrul columbian al Apărării: (n.red. Copiii) sunt în proces de recuperare şi, potrivit medicilor, cel mai important e să se hidrateze. Bineînțeles că au fost într-o situație complicată și nu sunt încă în stare să mănânce.

Pe acelaşi subiect

Adulţii au murit în accident, iar micuţii au trebuit să supravieţuiască singuri

Copiii au fost vizitaţi la spital de preşedintele columbian şi de fiicele lui. Membrii comunităţilor indigene au venit şi ei cu jucării. Micii supravieţuitori au început un tratament nutrițional și de recuperare psihologică şi vor rămâne sub supraveghere încă trei săptămâni. 

Astrid Caceres, şefa serviciilor sociale columbiene: Nu vorbesc mult și sunt slăbiţi, deși vor să se joace. Când un copil se joacă, este minunat, este semn că trec peste situaţie.

Imaginile din avionul care i-a dus la Bogota arată grija medicilor pentru fiecare dintre ei. Povestea familiei este şi ea impresionantă. Parte a comunităţii Uitoto, copiii urcaseră în avion cu mama lor ca să fugă din calea războiului. Tatăl micuţilor, un lider local, fusese ameninţat de mai multe grupări criminale. Acum, situaţia se va schimba. Generalul care a condus căutările va deveni naşul fetiţei de un an.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Fata de 13 ani, înger păzitor pentru copiii care au supravieţuit 40 de zile în junglă. I-a hrănit cu făină de manioc, a făcut adăposturi din crengi şi elastice de păr