Peste o mie de deținuți au evadat din cauza restricțiilor anticoronavirus, în Brazilia

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 17.03.2020, 17:18.
Actualizat: 11.05.2020, 13:11

Peste o mie de deținuți din mai multe închisori din Brazilia au evadat, în cursul zilei de luni, din cauza restricțiilor impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Deținuții din Brazilia, nemulțumiți de măsurile luate pentru combaterea coronavirusului

Sute de deținuți au fost filmați evadând dintr-un singur penitenciar din Brazilia

Twitter

Peste o mie de deținuți din mai multe închisori din Brazilia au evadat, în cursul zilei de luni, din cauza restricțiilor impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului.

Vizate au fost penitenciarele din Tremembe, Mirandopolis, Porto Feliz și Mongagua.

Conform The Sun, cele mai mari probleme s-au înregistrat la penitenciarul din Mongagua, unde peste 400 de deținuți au fost filmați în timp ce alergau pe porțile închisorii.

Înainte de a evada, deținuții din Mongagua au reținut nouă ostatici, angajați ai închisorii, dar aceștia au fost eliberați după o intervenție a forțelor de ordine.

Mai mult, 41 dintre deținuții evadați au fost capturați într-un interval de câteva ore.

Evadarea a fost facilitată și de numărul mare de deținuți, capacitatea penitenciarului din Mongagua fiind depășită cu aproape 60% la momentul respectiv, 2.796 de deținuți într-o închisoare cu 1.640 de locuri.

Evadările au fost puse pe seama restricțiilor anticoronavirus. Cea mai aspră măsură a fost interzicerea permisiilor de Paște, măsură luată pentru ca deținuții să nu aducă din exterior infecții cu coronavirus.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.