Antena Meniu Search
x

Video Dezastru feroviar în Egipt. 11 morţi, 100 de răniţi. Peste 55 de ambulanțe au fost trimise la faţa locului

Un accident de tren a avut loc la nord de Cairo, după ce patru vagoane pline cu călători au sărit de pe şine. Iniţial, autorităţile egiptene anunţau că nu există morţi, însă ministrul Sănătăţii a revenit şi a precizat că 11 oameni au murit şi aproape 100 au fost răniţi. 

De Cristian Ionescu la 18.04.2021, 21:44
Un tren cu călători s-a răsturnat, în Egipt, provocând moartea a 10 persoane şi răniea altor 100 - Profi Media

Vagoane pline cu călători au sărit de pe şine

Trenul se îndrepta de la Cairo către orașul Mansoura din Delta Nilului, când patru vagoane au deraiat, la aproximativ 40 km (25 mile) nord de Cairo, a declarat un oficial al Căilor Ferate Naționale egiptene într-o scurtă declarație, scrie Reuters.

Dezastrele feroviare egiptene sunt în general atribuite infrastructurii și întreținerii precare, precizează şi france24.com.

Cel puțin 20 de persoane au murit și 199 au fost rănite luna trecută într-un accident de tren în sudul țării, potrivit ultimului bilanţ oficial, pe care autoritățile l-au revizuit de mai multe ori. Procuratura a susținut săptămâna trecută că mecanicul  unui tren și asistentul său au părăsit cabina atunci înainte să lovească un alt tren.

Președintele Abdel Fattah al-Sisi a promis că va trage la răspundere pe cei responsabili pentru ultimele accidente mortale de tren din ultimii ani. Banca Africană de Dezvoltare a anunțat la începutul acestei luni un împrumut de 170 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea siguranței rețelei feroviare din Egipt.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Dezastru feroviar în Egipt. 11 morţi, 100 de răniţi. Peste 55 de ambulanțe au fost trimise la faţa locului