Antena Meniu Search
x

Dezastru în Filipine. Cel puțin 7 morți, zeci de răniți și un milion de persoane mutate în adăposturi, din cauza super-taifunului Goni. VIDEO

Un super-taifun a lovit estul Filipinelor, ucigând cel puțin șapte oameni. Aproape un milion de persoane au fost evacuate.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.11.2020, 18:42

Vezi și
  • În Filipine, super-taifunul Goni a avut rafale de 280 de km/h
  • Principalul aeroport din Manila a fost închis, iar cursele anulate

Super-taifunul Goni a lovit provincia insulară Catanduanes în zori, cu vânturi susținute de 225 km/h și rafale de 280 km/h, potrivit irishexaminer.com. Aproximativ un milion de persoane au fost mutate preventiv în adăposturi. 

Furtuna și-a mai pierdut din puteri în timp ce înainte spre Manila, unde principalul aeroport al capitalei a fost închis, iar companiile aeriene au anulat zeci de zboruri internaționale și interne. 

Potrivit guvernatorul Al Francis Bichara, un tată și un fiu aflați într-o comunitate rurală au fost despărțiți de fluxurile de noroi și inundații. Sătenii au reușit să fugă, însă cei doi au rămas pe loc. 

„Copilul a fost găsit la 15 kilometri distanță”, a spus guvernatorul.

Oamenii fuseseră avertizați în legătură cu posibile alunecări de teren, inundații masive, valuri de până la cinci metri și vânturi puternice. 

Agenția meteorologică din Filipine a spus că în termen de 12 ore de la izbucnirea taifunului, localnicii vor experimenta „vânturi catastrofale, violente și ploi intense sau torențiale”. Anumite provincii încă se mai recuperează după un taifun ce a lovit acum o săptămână și care a cauzat cel puțin 22 de oameni morți.

Filipine este lovit de aproximativ 20 de taifunuri și furtuni în fiecare an. De asemenea, este situat pe așa-numitul Inel de Foc al Pacificului, locul unde cutremurele și erupțiile vulcanice sunt comune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Dezastru în Filipine. Cel puțin 7 morți, zeci de răniți și un milion de persoane mutate în adăposturi, din cauza super-taifunului Goni. VIDEO