Antena Meniu Search
x

Video Dezastru în Italia, în urma furtunilor și ploilor torențiale. Bătrân luat de ape la Ravenna, casă prăbușită în Bologna. Sunt sute de evacuați

După o lungă perioadă de secetă şi caniculă, Italia este acum lovită de ploi torenţiale şi furtuni. Cele mai afectate regiuni sunt Bologna şi Ravena, unde precipitaţiile cad continuu încă de luni seară. Mai multe porţiuni de teren au alunecat, iar zeci de rezidenţi din Bologna au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Şcolile au fost închise şi circulaţia pe anumite drumuri a fost restricţionată după ce mai multe râuri au ieşit din matcă şi au inundat şoselele. Potrivit Reuters, cel puțin o persoană a murit în urma ploilor care au provocat inundații în regiunea Emilia Romagna.

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 14:49

Cel puțin o persoană a murit în urma ploilor abundente și a inundațiilor care au lovit regiunea italiană Emilia Romagna în ultimele 24 de ore, a anunțat miercuri presa locală. "Nu a mai plouat așa în Modena din 1830. Dar Emilia Romagna a fost mereu în pericol hidrogeologic", a declarat meteorologul Cat Berro, potrivit La Stampa.

O casă s-a prăbușit în satul Fontanelice

Victima este un bărbat în vârstă care se afla pe bicicletă atunci când a fost luat de apele revărsate ale unui râu. Incidentul s-a produs în orașul Castel Bolognese.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

O casă s-a prăbușit în satul Fontanelice din apropiere. Pompierii au anunțat pe Twitter că o persoană ar putea fi prinsă în interior. Inundațiile au afectat zone întinse de pe coasta Adriaticii între orașele Bologna și Ravenna. Pompierii au avut aproximativ 400 de operațiuni de salvare și au evacuat zeci de persoane.

Mai multe șosele și tronsoane de cale ferată au fost blocate din cauza apei. 

Autorităţile italiene avertizează că ploile ar putea continua pâna la sfârşitul săptămânii şi îi sfătuiesc pe oameni să nu iasă din case decât pentru urgenţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Dezastru în Italia, în urma furtunilor și ploilor torențiale. Bătrân luat de ape la Ravenna, casă prăbușită în Bologna. Sunt sute de evacuați