Antena Meniu Search
x

UPDATE! Dezastru pe o linie ferata din Belgia

Scene desprinse parca dintr-un film de groaza s-au petrecut ieri, pe o linie ferata din Belgia. Doi oameni au murit, iar alti 14 au fost raniti dupa ce un tren, care transporta substante chimice, a deraiat

Vezi și

Sase dintre cele 13 vagoane ale trenului au sarit de pe sine, iar doua dintre ele s-au rasturnat. In urma impactului a avut loc si o explozie puternica, iar flacarile s-au extins rapid pe mai multe sute de metri.

Incendiul a provocat explozii in lant in vagoanele care transportau un lichid inflamabil si foarte toxic. Doi oameni si-au pierdut viata, iar 14 au fost raniti.

Autoritatile s-au temut de ce e mai rau, asa ca au evacuat peste 300 de oameni care locuiau in zona in care a deraiat trenul.

Pompierii au lasat ore in sir vagoanele sa arda in mod controlat, pentru ca apa folosita de ei putea provoca degajarea unor vapori toxici. Chiar si asa, ei au cerut localnicilor sa isi tina usile ferestrele inchise.

Trenul venea din Olanda si ar fi trebuit sa duca incarcatura chimica in portul belgian Gand.

Potrivit oficialilor locali, situatia este acum sub control. Insa, traficul feroviar in zona ramane in continuare blocat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Dezastru pe o linie ferata din Belgia