Antena Meniu Search
x

DEZASTRUL din spatele atentatelor de la 11 septembrie și TEORIILE CONSPIRAȚIONISTE

Atentatele de la 11 septembrie 2001 sunt încă ținta a numeroase controverse. După 14 ani de la dezastru, teoriile conspirației nu au fost definitiv desființate.

Atacul terorist de la 11 septembrie 2001, distrugerea Turnurilor Gemene

Atentatele de la 11 septembrie 2001 sunt încă ținta a numeroase controverse. După 14 ani de la dezastru, teoriile conspirației nu au fost definitiv desființate.

În dimineața acelei zile, patru avioane comerciale de pasageri au fost deturnate de 19 teroriști Al-Qaeda. Două dintre cele patru avioane s-au prăbușit în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele aflate la bord și oamenii care lucrau în clădiri. Turnurile s-au prăbușit în descurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Cel de-al treilea avion a fost prăbușit în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C, în timp ce al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

În urma atacurilor din 2001 au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroriștii.

Primele teorii au apărut în Europa și includ:

-blogul publicat de Mathias Bröckers, editorul la acea vreme a ziarului german Die Tageszeitung;

-cartea „9/11: The Big Lie” a jurnalistului francez Thierry Meyssan;

-cartea „The CIA and September 11” a fostului ministru de stat al Germaniei, domnul Andreas von Bülow;

-cartea „Operation 9/11” scrisă de jurnalistul german Gerhard Wisnewski

Deși aceste teorii au fost la început populare doar în Europa, guvernul american respingându-le și considerându-le un produs al anti-americanismelor, în 2004 aceste teorii au început să fie luate în considerare în Statele Unite ale Americii.

Cele două teorii ale conspirației:

1.Guvernul american a avut cunoștințe despre atacuri înainte ca acestea să se întâmple și le-a ingorat sau a asigurat o oarecare asistență

2.Guvernul a plănuit atacurile și a colaborat cu Al-Qaeida sau a inventat-o

Prăbușirea Turnurilor Gemene

Teoriile conspirațiilor pretind că prăbușirea clădirilor gemene și a clădirii WTC 7 a fost cauzată de explozibil sau incendiatoare și neagă ipoteza conform căreia prăbușirea a avut loc din cauza focurilor în urma impactelor.

Clădirea Pentagonului

O altă teorie pretinde că zborul 77 American Airlines nu s-a prăbușit în Pentagon, ci acesta a fost lovit de o rachetă.

Zborul 93

Al patrulea avion deturnat, zborul 93, este singurul care nu și-a atins ținta, prăbușindu-se într-o zonă deschisă lângă Shanksville, Pennsylvania dupa o revoltă a pasagerilor. Teoria care implică acest subiect este aceea că avionul a fost atacat și distrus în aer de avioanele de interceptare a Statelor Unite.

Cine au fost protagoniștii deturnărilor?

Imediat după incident, televiziunea BBC este cea care publică numele și identitatea unora din atacatori, însă o altă teorie a conspirației se referă la faptul că ar fi fost imposibil de aflat și de publicat numele celor implicați în deturnări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » DEZASTRUL din spatele atentatelor de la 11 septembrie și TEORIILE CONSPIRAȚIONISTE