Antena Meniu Search
x

UPDATE: Dezastrul din Turcia: Bilanţul se ridică la cel puţin 301 de MORŢI

UPDATE: Bilanţul catastrofei miniere din Soma a ajuns la 301 morţi, în timp ce doi mineri sunt în continuare blocaţi pe fundul puţului afectat de explozie.

 UPDATE: Bilanţul catastrofei miniere din Soma a ajuns la 301 morţi, în timp ce doi mineri sunt în continuare blocaţi pe fundul puţului afectat de explozie, a anunţat sâmbătă ministrul Energiei, Taner Yildiz.

"Bilanţul este acum de 301 morţi", a declarat el.

"Douăsprezece familii au venit să ne spună că au o rudă în subteran şi am evacuat încă zece mineri. Ceea ce înseamnă că mai sunt zece mineri blocaţi sub pământ. Dar i-am localizat şi flăcările sunt sub control", a declarat el.

"Operaţiunile de salvare vor fi oprite când vom recupera şi aceşti doi mineri", a continuat ministrul.

Bilanţul catastrofei miniere din Soma este tot mai sumbru. Noile date arată că cel puţin 299 au murit, în timp ce trei mineri sunt în continuare daţi dispăruţi.

Anunţul a fost făcut de ministrul Energiei, Taner Yildiz. "Un nou incendiu s-a declanşat în urmă cu aproximativ 45 de minute la aproximativ 300 de metri de locul în care sunt blocaţi aceşti mineri", a adăugat ministrul, explicând că acest foc dăunează muncii echipelor de salvare.

Accidentul minier din Soma a provocat de marţi o emoţie intensă în toată ţara şi a declanşat o nouă frondă împotriva Guvernului islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, acuzat că a neglijat securitatea minerilor şi că este indiferent faţă de soarta lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » UPDATE: Dezastrul din Turcia: Bilanţul se ridică la cel puţin 301 de MORŢI