Antena Meniu Search
x

Curs valutar

DEZMĂȚ la West Point și Annapolis! Cadeții, acuzați de hărțuiri, droguri și abuzuri

Cadeții de la academiile militare West Point, Air Force Academy și Annapolis sunt protagoniștii unui scandal de proporții în Statele Unite.

de Redactia Observator

la 18.10.2017 , 14:44

Cadeții de la academiile militare West Point, Air Force Academy și Annapolis sunt protagoniștii unui scandal de proporții în Statele Unite.

Potrivit Colorado Springs Gazette, cadeții de la trei dintre cele cinci academii militare din SUA, Academia Militară West Point, Academia Forțelor Aeriene, din Colorado Springs, și Academia Navală Annapolis, sunt anchetați din cauza unor incidente, în timp ce foști profesori de la aceste instituții au formulat critici grave la adresa conducerile acestora.

Trișare în masă la Air Force Academy

Articolul continuă după reclamă

Un director al Academiei Forțelor Aeriene (USAFA), locotenent-colonelul Allen Herritage, a confirmat că 13 cadeți sunt acuzați că au trișat la un examen. 

Pe acelaşi subiect

"Aceste teste sunt parte a instrucției lor militare și conțin întrebări legate de istoria militară, de organizarea armatei și alte cunoștințe generale", a precizat Herritage.

Oficialul USAFA a confirmat că un alt incident, care privește membri ai echipei de lacrosse a academiei, se află sub investigație, fără a preciza despre ce este vorba.

Potrivit unor documente obținute de KRDO, componenții echipei de lacrosse s-au angajat în “acte de hărțuire, bullying, abuzuri sexuale și consum de droguri”.

Acuzații grave și la West Point

Un cadet de la academia West Point a declanșat o adevărată controversă după ce s-a fotografiat cu mesaje comuniste sub cămașa pe care a purtat-o la absolvire.

Locotenentul Spenser Rapone a postat o fotografie pe Twitter, cu mesajul "Comunismul va câștiga" scris pe interiorul caschetei sale, dar și una cu imaginea lui Che Guevara pe un tricou.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În replică, un fost profesor la West Point, locotenent-colonelul Robert Heffington, a publicat o scrisoare deschisă, în care blamează conducerea academiei pentru comportamentul cadeților.

“Am fost martorul unor schimbări fundamentale la West Point, care au erodat instituția până în punctul în care mă întreb dacă merită să mai existe. Spenser Rapone a putut absolvi din cauza standardelo neexistente la West Point. Superintendentul refuză să îmbunătățească standardele de admitere sau ale Codului de Onoare, decanul refuză să îmbunătățească standardele de admitere, iar Comandantul refuză îmbunătățească standardele de comportament și disciplină“, scrie Robert Heffington.

West Point este cea mai veche instituție militară dintre cele cinci academii militare ale Statelor Unite. 

Cadetii de la West Point, implicati intr-un scandal de proportii

Critici și la Academia Annapolis

Un profesor de engleză de la această academie, Bruce Fleming, a publicat și el un mesaj care întărește afirmațiile lui Heffington.

Fleming susține că elevilor li se permite să participe la petreceri, să facă sex și să se specializeze în ce doresc.

El respinge afirmațiile potrivit cărora elevii acestor academii sunt "cei  mai buni din cei mai buni", menționând că rezultatele acestora la testele școlare sunt cu mult mai mici decât ale celor care sunt înscriși la alte universități de top.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » DEZMĂȚ la West Point și Annapolis! Cadeții, acuzați de hărțuiri, droguri și abuzuri