Antena Meniu Search
x

DEZVĂLUIRI CUMPLITE! Cel mai periculos jihadist francez, ucis săptămâna trecută în Irak, a lăsat un MESAJ AUDIO înainte să moară

Jihadistul francez Rachid Kassim, considerat inițiatorul mai multor atentate din Franța, a fost ucis în urmă cu o săptămână, într-o lovitură a coaliţiei împotriva grupării Stat Islamic, în apropiere de Mosul, în Irak.

Jihadistul francez Rachid Kassim, considerat inițiatorul mai multor atentate din Franța, a fost ucis în urmă cu o săptămână, într-o lovitură a coaliţiei împotriva grupării Stat Islamic, în apropiere de Mosul, în Irak.

Potrivit The Independent, Kassim, născut în Roanne în 1987, cu mamă din Algeria şi tată din Yemen, a înregistrat un mesaj audio în luna decembrie a anului trecut. Jihadistul a vrut ca mesajul să fie dat publicităţii după moartea lui.

În înregistrare, Rachid Kassim mărturiseşte că i s-a cerut să ducă la îndeplinire un atac sinucigaş, însă îi condamnă pe liderii ISIS pentru faptul că trimite în prima linie militanţii, dar că ei înşişi nu luptă şi nici nu îndeplinesc misiuni sinucigaşe.

De asemenea, în mesajul audio, johadistul francez îi roagă pe luptătorii ISIS să se poarte mai frumos cu soţiile celor care au murit în lupte.

Pe acelaşi subiect

Originar din centrul Franței, Rachid Kassim, în vârstă de vreo 30 de ani, a îndrumat din Siria mai multe atentate comise în Franța și a lansat pe internet numeroase apeluri la crimă.

El l-ar fi fost "inspirat" pe Larossi Abballa, care a ucis un polițist și pe prietena acestuia la 13 iunie, la Magnanville, într-o suburubie a Parisului.

Tot el le-ar fi dat direct îndrumări lui Adel Kermiche și Abdel Malik Petitjean, cei doi asasini ai unui preot în biserica Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen (vest), la 26 iulie, potrivit aceleiași surse.

Îmbrăcat în uniformă de camuflaj, cu turban pe cap și barbă neagră, Kassim a apărut la sfârșitul lunii iulie într-o înregistrare video de propagandă a SI în care lăuda acțiunea ucigașului de la Nisa (86 de morți la 14 iulie), Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » DEZVĂLUIRI CUMPLITE! Cel mai periculos jihadist francez, ucis săptămâna trecută în Irak, a lăsat un MESAJ AUDIO înainte să moară