Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Diamante din dioxidul de carbon, prezente în marile metropole

Diamantele sunt cu siguranţă cele mai bune prietene ale unui inginer olandez. Bărbatul a pus la punct un sistem de creare a pietrelor preţioase din smog

de Redactia Observator

la 18.04.2014 , 17:02

Diamantele, ştim cu toţii, arată minunat montate pe inele sau coliere. Dar până să se ajungă aici, e un proces complex. Piatra e cheia în toată această afacere, pentru că e realizată din ceaţă toxică. Mai precis, dioxidul de carbon prezent în marile metropole. O idee pusă în practică la scară mică, deocamdată, de un inginer olandez care însă vrea să-şi extindă afacerea şi să instaleze un mega-aspirator în Beijing. Rezolvă două lucruri deodată. Curăţă aerul şi produce materie primă pentru diamante.

Tehnologia de purificare a aerului pe care vrea să o pună în practică olandezul nu e una nouă. Se foloseşte deja în spitale pentru curăţarea aerului din saloane. Transformarea particulelor de praf în pietre este însă ceva inedit. Olandezul ar putea să îşi vadă visul împlinit chiar de anul viitor. Autorităţile locale, care sunt disperate de ceaţa toxică, spun că sunt gata să încerce orice metodă ce le promite aer curat.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Diamante din dioxidul de carbon, prezente în marile metropole