Antena Meniu Search
x

Video Din 2023, prezervativul va fi gratuit în toate farmaciile din Franța, pentru tinerii între 18-25 de ani

Tinerii din Franța, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, vor avea acces gratuit la prezervative, începând cu 1 ianuarie, în încercarea de a minimiza răspândirea bolilor cu transmitere sexuală. Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat joi noua măsură de sănătate, în cadrul unui eveniment, relatează BBC.

de Iris Duţescu

la 09.12.2022, 22:01

Vezi și

Președintele francez a anunțat joi noua măsură, în cadrul unui eveniment pentru sănătatea tinerilor. Emmanuel Macron a spus că aceştia vor putea ridica prezervativele gratuit, din farmacii, și a descris această mișcare drept "o mică revoluție de prevenţie". În 2020 și 2021, Franța a înregistrat o creștere de 30% a ratei de îmbolnăvire cu infecţii cu transmitere sexuală.

Franţa a mai avut şi alte iniţiative care vizează oprirea răspândirii bolilor cu transmitere sexuală. În 2018, guvernul francez a început să ramburseze oamenilor costurile prezervativelor, dar doar dacă acestea erau cumpărate dintr-o farmacie, cu rețetă de la medic. 

Ce măsuri de sănătate a mai adoptat guvernul francez

La începutul acestui an, guvernul francez a anunţat contracepția gratuită pentru toate femeile cu vârsta de până la 26 de ani - o măsură care a afectat trei milioane de tinere. Anterior, contracepția era gratuită doar pentru cele de 18 ani sau mai mici. 

Macron a transmis într-un mesaj postat pe Twitter că decizia anunţată joi vine alături de alte măsuri de sănătate. Acestea includ contracepția de urgență gratuită pentru toate femeile din Franţa și testele gratuite de depistare a infecţiilor cu transmitere sexuală, fără prescripție medicală, pentru cele sub 26 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Din 2023, prezervativul va fi gratuit în toate farmaciile din Franța, pentru tinerii între 18-25 de ani