Antena Meniu Search
x

Directorul agenţiei germane de securitate cibernetică a fost demis. Arne Schönbohm este acuzat de legături cu Rusia

Directorul agenţiei germane de securitate cibernetică (BSI) Arne Schönbohm a fost revocat din funcţie cu efect imediat, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, după relatările din presă cu privire la legăturile sale cu Rusia, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 10:47

Directorul agenţiei germane de securitate cibernetică a fost demis. Arne Schönbohm este acuzat de legături cu Rusia
Directorul agenţiei germane de securitate cibernetică a fost demis. Arne Schönbohm este acuzat de legături cu Rusia - Profimedia Images

Arne Schönbohm se afla în centrul atenţiei deoarece mass-media menţionaseră legătura ei cu o asociaţie de consultanţă în domeniul securităţii cibernetice, ea însăşi suspectată de contacte cu serviciile ruse de informaţii.

"Acuzaţiile bine cunoscute şi larg discutate în mass-media au afectat permanent încrederea publică necesară în neutralitatea şi imparţialitatea" preşedintelui autorităţii de vârf din Germania pentru securitate cibernetică, a indicat Ministerul de Interne. "Acest lucru este cu atât mai adevărat în situaţia actuală de criză în ceea ce priveşte războiul hibrid rusesc", a adăugat sursa citată.

Ministerul precizează faptul că o examinare a acestor acuzaţii este în desfăşurare. "În aşteptarea încheierii acestei examinări, prezumţia de nevinovăţie se aplică în mod firesc doamnei Schönbohm", adaugă ministerul.

Demiterea survine într-un moment în care Germania este în alertă maximă pentru posibile acte de sabotaj ale Moscovei. După scurgerile din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 construite pentru transportul gazului rusesc în Europa, această ţară a suferit pe 8 octombrie un sabotaj feroviar de amploare, pentru care unii au evocat pista rusească în contextul războiului din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Directorul agenţiei germane de securitate cibernetică a fost demis. Arne Schönbohm este acuzat de legături cu Rusia