Antena Meniu Search
x

Video Discursul lui Putin, întrerupt brusc de televiziunea de stat "din motive tehnice". Despre ce vorbea în acel moment

În Ucraina ucide civili, acasă organizează petreceri. Un concert aniversar grandios a fost organizat azi în Moscova. A fost evenimentul prin care Vladimir Putin a vrut să marcheze 8 ani de la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de la Ucraina. Nu a fost sărbătoarea fastuoasă pe care şi-o dorea Putin. În mod suspect, discursul liderului de la Kremlin a fost tăiat brusc chiat în mijlocul unei fraze de televiziunea de stat din Rusia. Explicaţia oficială: a fost o problemă tehnică.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 19:27

Vezi și

Moscova şi-a dat cu stângu-n dreptu'. Discursul triumfal al lui Vladimir Putin a fost întrerupt brusc de televiziunea de stat din Rusia. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: ''Începutul operaţiunii a corespuns, absolut întâmplător, cu data de naştere a unui înţelept mili..."

Despre ce vorbea Putin în acel moment

A urmat o avalanşă de speculaţii şi teorii ale conspiraţiei. Cei mai mulţi susţineau că discursul a fost înregistrat şi cineva a făcut o greşeală de montaj. Nu au lipsit nici zvonurile că Vladimir Putin ar fi păţit ceva... După câteva zeci de minute, au apărut şi filmări făcute pe stadion, în care se vede că Putin îşi termină discursul.

Pe acelaşi subiect

"Începutul operaţiunii a corespuns, absolut întâmplător, cu data de naştere a unui înţelept militar, care a fost trecut în rândul sfinţilor - Feodor Uşakov, care, în toată cariera lui, nu a pierdut nicio bătălie. El a spus că "Aceste furtuni vor aduce glorie Rusiei". Așa a fost atunci, așa este și astăzi și așa va fi mereu. Mulţumesc!"  

În cele 15 secunde care nu s-au văzut la TV, Putin îl evocă pe celebrul amiral Uşakov, canonizat la începutul acestui secol. Imediat au apărut noi speculaţii. Se spune că discursul ar fi fost întrerupt intenţionat de televiziunea rusă, pentru că nava care poartă numele amiralului a fost trimisă acum câţiva ani la fier vechi. Un alt pretext vehiculat este că sfântul Uşakov este considerat "protectorul" forţelor nucleare ale armatei ruse, iar cuvântul "nuclear" nu ar fi tocmai potrivit în actualul context. Însă Kremlinul a anunţat că a fost o problemă tehnică. Posibil, ţinând cont că multe transmisiuni "în direct" au un decalaj de aproximativ 4 minute, pentru a evita difuzarea unor imagini cu impact emoţional.   

Înainte să dispară de pe ecranele ruşilor, Vladimir Putin explica în faţa ţării de ce bombardează Ucraina. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Am început aceste operaţiuni militare în Donbas şi Ucraina tocmai în acest scop pentru a salva oamenii de acest genocid şi de aceste suferinţe. Îmi vine în minte un pasaj din Sfânta Scriptură: "Nu există iubire mai mare decât atunci când îţi dai sufletul pentru prietenii tăi. Şi vedem cum acţionează în mod eroic băieţii noştri care sunt implicaţi în operaţiune. Rusia! Rusia! Rusia!''

Sunt aceleaşi motive invocate de Vladimir Putin pentru ruperea peninsulei Crimeea de la Ucraina. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: A trebuit să scoatem Crimeea din poziţia umilitoare în care fusese aruncată alături de Sevastopol, aruncată în altă ţară care trata aceste teritorii drept resturi. 

 

Evenimentul a fost gândit ca o sărbătoare a unităţii, cei care au urcat pe scenă au pus pe versuri ameninţări la adresa popoartelor vecine, cum este cazul controversatei piese "Made in the U.S.S.R." 

200.000 de oameni au venit pe cel mai mare stadion al Rusiei pentru concertul aniversar. Au fost aduşi cu autobuzele din fabrici şi scoli. Însă nu toţi au rămas să îl asculte pe Putin. Într-un uriaş gest de curaj, sute de ruşi şi-au riscat libertatea şi au părăsit stadionul chiar înainte ca Vladimir Putin să înceapă să vorbească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Discursul lui Putin, întrerupt brusc de televiziunea de stat "din motive tehnice". Despre ce vorbea în acel moment