Antena Meniu Search
x

Dodon, după vizita la Putin, primit la sediul NATO

A doua vizită în străinătate a Președintelui Republicii Moldova, după primirea la Vladimir Putin, a fost la sediul NATO de la Bruxelles.În 7 februarie, Igor Dodon a fost primit de adjunctul secretarului general al Alianței, doamna Rose Gottemoeller , nr 1 al NATO, Stoltenberg, fiind în continuare indisponibil din cauza stării de sanatate.

Dodon, după vizita la Putin, primit la sediul NATO

A doua vizită în străinătate a Președintelui Republicii  Moldova, după primirea la Vladimir Putin, a fost  la sediul NATO de la Bruxelles. În 7 februarie, Igor Dodon a fost primit de adjunctul secretarului general al Alianței, doamna Rose Gottemoeller , nr 1 al NATO, Stoltenberg, fiind în continuare indisponibil din cauza stării de sanatate.

In declaratia de la sediul NATO, Igor Dodon a insistat pe statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Președintele Moldovei  a respins în continuare deschiderea unei reprezentanțe NATO la Chișinău.El a explicat în cadrul conferinței de presă de la sediul NATO că va analiza la întoarcerea  acasă oportunitatea participării unei unități militare moldovenești la exerciții în România, blocată după ce a preluat mandatul de președinte.

Secretatrul general adjunct al NATO a declarat că Alianța respectă neutralitatea Republicii Moldova și a prezentat acțiunile  de cooperare și ajutor  pentru modernizarea învățământului militar ,   distrugerea unor pesticide, mine antipersonal,combustibil de rachete  în cadrul acordului cu Guvernul de la Chișinău. 350 de militari au absolvit cursuri NATO, alți 275 fiind în prezent la cursuri.1300 de moldoveni au fost pregatiți în programe NATO pentru activități de securizarea frontierelor și situații de urgență.

Gottemoeller a explicat Președintelui Republicii Moldova că Biroul de legatură NATO de la Chișinău  va fi o misiune diplomatică de mici dimensiuni, civilă, care nu va semnifica o prezență militară a Alianței.

DAN CONSTANTIN

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Dodon, după vizita la Putin, primit la sediul NATO