Doi adolescenţi au fost mutilaţi de rechini pe o plajă din SUA

Publicat: 16.06.2015, 07:26.
Actualizat: 16.06.2015, 08:04

Teama a pus stăpânire pe o staţiune maritimă din sudul Statelor Unite după ce doi adolescenţi au fost mutilaţi de rechini, la doar câteva zeci de metri de plajă

Teama a pus stăpânire pe o staţiune maritimă din sudul Statelor Unite după ce doi adolescenţi au fost mutilaţi de rechini, la doar câteva zeci de metri de plajă

Prima victimă, o fată de 13 ani, a rămas fără antebraţul stâng şi a suferit răni şi pe picioare. Atacul a avut loc la doar 20 de metri în larg. Fata a reuşit să ajungă la mal şi s-a prăbuşit însângerată, în faţa oamenilor îngroziţi.

O oră şi 20 de minute mai târziu, un băiat de 16 ani a fost şi el atacat, la vreo trei kilometri depărtare, dar la aceeaşi distanţă de mal. Colţii rechinului i-au secţionat braţul stâng mai sus de cot.

Cu trei zile mai devreme, o altă fetiţă fusese şi ea atacată de un rechin, dar scăpase doar cu răni uşoare, în acelaşi sector de plajă, foarte căutat de turişti şi pescari. Reprezentanţii autorităţilor susţin că atacurile sunt cu totul ieşite din comun.

Oficialităţile recunosc că, după primul atac, ar fi trebuit să avertizeze asupra pericolului. O fac acum, când, pentru cei doi tineri schilodiţi, este prea târziu.

Plaja nu a fost, totuşi, închisă dar oamenii veniţi, cu copiii, să se bucure de soare nu mai au nevoie de avertismente.

Specialiştii încearcă să afle dacă acelaşi rechin a comis ambele atacuri şi, bineînţeles, să elimine pericolul, dar agresorul va fi greu de depistat în imensitatea oceanului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.