Antena Meniu Search
x

Galerie foto Doi fraţi de 19 şi 21 de ani au făcut un pact de a-şi împușca părinții, sora și bunica și de a se sinucide, în SUA

O întreagă familie a fost ucisă într-un cumplit masacru, urmat de o dublă sinucidere. Şase oameni au fost găsiţi fără viaţă într-o casă din Dallas, după ce doi fraţi au încheiat un pact prin care să îşi ucidă rudele şi apoi pe ei înşişi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.04.2021, 13:48

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

O presupusă crimă-sinucidere a lăsat șase membri ai unei familii morți în Dallas, după ce doi frați au încheiat un pact recirproc prin care au decis să îşi ucidă rudele şi apoi să-şi pună singuri capăt zilelor.

Unul dintre fraţi a lăsat o scrisoare de adio în care şi-a explicat gestul

Unul dintre frați, în vârstă de 19 ani, a detaliat planul mortal într-o scrisoare de adio de șase pagini care a fost postată online, în care a vorbit pe larg despre lupta sa de ani de zile cu depresia și auto-vătămarea, și-a exprimat furia și a discutat despre control inadecvat al armelor în SUA.

Ofițerii din cadrul Departamentului de Poliție Allen s-au deplasat la o casă din zona Pine Bluff Drive, în jurul orei 1 dimineața, luni, după ce au primit un apel de urgenţă prin care li se cerea să facă o verificare la faţa locului. Forţele de ordine au rămas şocate când au intrat în reşedinţă, găsind 6 persoane decedate în diferite locuri ale casei.

Pe acelaşi subiect

Cei şase membri erau imigranţi din Bangladesh, departamentul de poliţie local nu avusese nicio interacţiune prealabilă cu ei. Se crede că masacrul a fost pus în aplicare de cei doi frați, identificați de un prieten de familie ca fiind Farhan Towhid, în vârstă de 19 ani și Tanvir Towhid, în vârstă de 21 de ani, potrivit Daily Mail.

„Se pare că doi frați au convenit să se sinucidă și au ajuns să ia toată familia cu ei”, a declarat sergentul poliției Allen, Jon Felty.

Sora geamănă a lui Farhan, Farbin Tiwnhid, părinţii Iren şi Towhidul Islam şi bunica de 77 de ani, Altafun Nessa, care venise în vizită şi urma să se întoarcă luna viitoare în Bangladesh, au pierit sub furia celor doi băieţi.

Întreaga familie ar fi fost ucisă sâmbătă, dar trupurile neînsufleţite au fost descoperite abia luni dimineaţă. Poliția a confirmat că Farhan, fost student la informatică la Universitatea Texas din Austin, și-a postat lunga scrisoare de adio pe Instagram.

„Hei tuturor. M-am omorât pe mine și pe familia mea. Dacă tot voi muri, m-am gândit că aş putea la fel de bine să atrag atenția” au fost primele sale cuvinte.

A continuat spunând că a fost diagnosticat cu depresie în clasa a IX-a și a descris în detalii grafice cum s-a tăiat cu lama, foarfeca, cuţitul până când a clacat şi i-a recunoscut tatălui despre problemele sale. A primit medicamente, terapie, a găsit un grup de prieteni şi a devenit popular.

„Viața mea a fost perfectă, dar asta nu a schimbat faptul că eram deprimat. Aveam în continuare dorinţa de a mă tăia sau de a ajunge să plâng singur. Am încercat să-mi dublez medicamentele care au funcţionat, dar doar temporar. Fiecare soluție a fost întotdeauna temporară”, scrie el.

După ce a suferit o cădere psihică la începutul acestui an și a renunțat la facultate, Farhan a spus că s-a trezit petrecându-şi o mare parte din timp urmărind „The Office” împreună cu fratele său mai mare, despre care a spus că suferă de asemenea de depresie, în ciuda faptului că este un „geniu”. Băiatul a scris apoi despre momentul în care, continuând să se uite la serial până la data de 21 februarie, fratele său a intrat în camera lui cu o propunere: „dacă nu putem rezolva totul într-un an, ne vom ucide pe noi înșine și pe familia noastră”.

Tot el a explicat decizia de a-şi ucide familia înainte de a-şi pune capăt zilelor spunând că cei dragi ar fi „nenorociţi, şi-ar petrece tot restul vieţii ismţind vinovăţie, disperare şi o multitudine de adjective care înseamnă tristeţe. În loc să trebuiască să mă ocup de consecințele sinuciderii mele, aș putea să le fac o favoare și să îi iau cu mine. Niciunul dintre noi nu ar trebui să se simtă trist vreodată. Îmi iubesc familia. Eu chiar o fac. Și tocmai de aceea am decis să-i omor.”

Farhan scrie că planul pe care el și fratele său l-au elaborat a fost simplu: „Avem două arme. Eu iau una și îi împușc pe sora și pe bunica mea, în timp ce fratele meu îi ucide pe părinți cu celălalt pistol. Apoi ne împuşcăm singuri.”

El a menţionat şi faptul că „controlul armelor în SUA este o glumă”, tot ce i-a trebuit fratelui său pentru a obţine armele a fost să meargă la un magazin și să semneze niște formulare.

„A fost un moment în care l-a întrebat dacă are vreo boală mintală şi poftim, a minţit. A spus literalmente că nu. Nu au cerut dovezi sau dacă a luat vreun medicament, procesul a fost atât de uşor", a scris Farhan în biletul de adio.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Doi fraţi de 19 şi 21 de ani au făcut un pact de a-şi împușca părinții, sora și bunica și de a se sinucide, în SUA