Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi italieni, tată şi fiu, amendaţi cu o sumă uriaşă pentru transport ilegal de insecte protejate. "Hoţii de fluturi" voiau să dea lovitura în Sri Lanka

Doi italieni au fost prinși în Parcul Național Yala din Sri Lanka, după ce gardienii au descoperit că ei aveau asupra lor sute de insecte protejate. Ei au fost amendați cu 200.000 de dolari și vor merge la închisoare dacă nu plătesc amenda.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 09:48

"Hoţii de fluturi" voiau să dea lovitura în Sri Lanka - Profimedia

Un tată italian și fiul său au fost amendați cu 60 de milioane de rupii din Sri Lanka (200.000 de dolari) pentru că au încercat să scoată ilegal dintr-un parc de safari sute de insecte endemice, inclusiv 92 de specii de fluturi, potrivit BBC.

Amendă uriaşă pentru cei doi italieni

Incidentul a avut loc în luna mai, dar bărbații, tată și fiu, au aflat condamnarea în septembrie. Ei au fost condamnați pentru colectarea, deținerea și transportul ilegal de insecte și au primit cea mai mare amendă aplicată vreodată pentru această infracțiune în Sri Lanka.

Articolul continuă după reclamă

Italienii riscă doi ani de închisoare dacă nu plătesc amenda până pe 24 septembrie, relatează Mediafax.

Specialiștii locali consideră că amenda uriașă reprezintă un avertisment pentru infractori și formează un precedent pentru cazurile care ajung în fața autorităților.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Doi italieni, tată şi fiu, amendaţi cu o sumă uriaşă pentru transport ilegal de insecte protejate. "Hoţii de fluturi" voiau să dea lovitura în Sri Lanka