Antena Meniu Search
x

Video Doi milionari au zburat cu avionul privat într-un sat de indigeni pentru a fi vaccinați anti-COVID cu prioritate: "Să le fie ruşine"

Au pretins că sunt rezidenţi ai unui sat de indigeni pentru a primi vaccinul împotriva COVID! Vorbim de doi milionari, soţ şi soţie, din Canada care au călătorit sute de kilometri până într-un sat îndepărtat, doar pentru a se vaccina peste rând! Satul fusese inclus în prima etapă de imunizare deoarece localnicii erau majoritari vârstnici. Miliardarul şi soţia sa au fost în cele din urmă demascaţi şi amendaţi.

de Redactia Observator

la 26.01.2021, 14:25

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Rodney Baker este fost director la o companie de cazinouri, iar Ekaterina este o actriţă originară din Rusia. Călătoria lor spre vaccinare a început pe 19 ianuarie. Atunci au închiriat un avion din Vancouver pentru a zbura spre Whitehorse, o localitate aflată la două mii de kilometri depărtare.

Acolo ar fi trebui să stea 14 zile în carantină, însă după doar 48 de ore şi-au continuat călătoria către Beaver Creek, un sat de la graniţa cu Alaska, locuit de indigeni.

O dată ajunşi în satul indigen milionarul şi soţia sa au mers direct la centrul de vaccinare. Aici au pretins că sunt angajaţi ai unui motel local şi au cerut să fie imunizaţi.

Satul fusese inclus în prima etapă de imunizare deoarece toţi cei 100 de locuitori erau persoane vârstnice. Deşi lista de vaccinare ar fi trebuit să fie una scurtă, primele semne de întrebare au fost ridicate abia după ce milionarul şi soţia sa au primit vaccinul anti-COVID.

John Streicker, ministrul Serviciilor Comunitare: Când au plecat, au întrebat dacă poate să îi ducă cineva la aeroport. Normal că cei de la centrul de vaccinare le-au spus "nu", pentru că meseria lor e să vaccineze oameni, nu să facă asta. Din acest motiv, întrebare li s-a părut foarte dubioasă.

Soţii Baker au fost prinşi în aeroport, în timp ce se îmbarcau către Vancouver.

Bonnie Henry, expert din Sănătate: Ar trebui să le fie ruşine! Au pus la risc o comunitate întreagă pentru propriul lor beneficiu şi asta mi se pare îngrozitor.

Cuplul a fost amendat cu 2.300 de dolari canadieni, o sumă mică dacă luăm în calcul că Rodney Baker a câştigat doar în 2019 peste 10 milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doi milionari au zburat cu avionul privat într-un sat de indigeni pentru a fi vaccinați anti-COVID cu prioritate: "Să le fie ruşine"