Antena Meniu Search
x

Doi români au provocat un scandal monstru într-un spital din Italia: doi medici bătuţi cu bestialitate, o asistentă are coastele fracturate

Doi români au creat un scandal monstru într-un spital din Italia. Carabinierii din regiunea Ragusa au fost chemaţi să intervină de urgenţă după ce doi români au luat la bătaie personalul medical dintr-un spital.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 21:43

Doi români au provocat un scandal monstru într-un spital din Italia: doi medici bătuţi cu bestialitate, o asistentă are coastele fracturate
- Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit publicaţiei La Sicilia, cei doi români erau însoţitorii unei persoane care avea nevoie de îngrijiri medicale. Supăraţi că ruda lor nu este tratată cu prioritate, ci trebuie să-şi aştepte rândul, cei doi i-au luat la bătaie pe medicii si asistentele din camera de gardă. Doi medici au fost bătuţi cu bestialitate şi au nevoie de 15 zile de îngrijiri medicale. O asistentă a devenit şi ea ţinta agresorilor şi s-a ales cu două coaste rupte astfel că va avea nevoie de 25 de zile de îngrijire medicală.

Cei doi români au devastat şi camera de gardâ fiind nevoia de intervenţia mai multor echipaje de poliţie pentru a-i linişti. Unul dintre agresori are 43 de ani, iar cel de-al doilea este fiul acestuia în vârstă de 15 ani. Bărbatul va fi judecat pentru vătămare corporală gravă şi ameninţare. Minorul are aceleaşi capete de acuzare, doar că el va fi judecat de un tribunal pentru minori din Catania.

Reacţia conducerii spitalului

Angelo Aliquo, directorul spitalului din Ragusa, spune că un asemenea incident nu poate fi iertat de către autorităţi mai ales în această perioadă în care personalul medical este suprasolicitat. Aliquo mai spune că nu este pentru prima dată când românii provoacă astfel de momente.

"Un atac în camera de urgenţă este necivilizat oricum, dar dacă este comis de străini cu antecedente penale, infractori cunoscuţi de poliţie, este şi mai rău. Din păcate, este şi previzibil, ceea ce face ca evenimentul să fie şi mai insuportabil. Oamenii care lucrează deja sub presiune, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătăţii, trebuie să se teamă acum şi de cei pe care încearcă să-i salveze şi de familiile lor. Episodul care a avut loc aseară la Urgenţe la Vittoria este emblematic. Aceşti huligani oribili care au atacat şi au bătut medicii şi asistenta nu au nimic de pierdut, au drepturi ca oricare dintre noi, dar nu par să fie obligaţi să respecte regulile noastre de civilizaţie.

Fură, sunt arestaţi şi apoi eliberaţi, bat, sunt arestaţi şi apoi eliberaţi din nou, uneori chiar înainte ca poliţia şi carabinierii să îşi termine actele. Sistemul nostru nu favorizează siguranţa personalului medical, a forţelor de ordine sau a cetăţenilor (noaptea trecută, camera de urgenţă a fost blocată timp de peste o oră). Nu ar trebui să ajungem la astfel de situaţii pentru a înţelege că cetăţenii trebuie să fie protejaţi şi că securitatea în zonă trebuie să fie sporită. Să ne dăm seama că forţele de poliţie sunt insuficiente ca număr", a declarat Angelo Aliquo pentru La Sicilia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Doi români au provocat un scandal monstru într-un spital din Italia: doi medici bătuţi cu bestialitate, o asistentă are coastele fracturate