Antena Meniu Search
x

Doi români sunt blocaţi pe insula Bali, ameninţată de erupţia vulcanului ucigaş

Cel puţin doi români sunt blocaţi pe insula Bali, ameninţată de vulcanul ucigaş. A erupt pentru a doua oară într-o săptămână.

Vezi și

Cel puţin doi români sunt blocaţi pe insula Bali, ameninţată de vulcanul ucigaş. A erupt pentru a doua oară într-o săptămână. Cenuşa a ajuns până la patru mii de metri altitudine, iar cursele aeriene au fost anulate. Mii de oameni aşteaptă în aeroporturi, în timp ce autorităţile indoneziene au decretat nivel maxim de alertă.

Insula Bali este învăluită într-un nor nesfârşit de praf. Cenuşa aruncată de vulcanul Agung întunecă cerul. Sute de avioane au rămas la sol, pentru că vizibilitatea este aproape zero. Sunt 60 de mii de pasageri afectaţi. Printre ei, şi români. 

Aeroportul de pe insula Bali este închis pentru 24 de ore. Aceeaşi decizie a fost luată şi de alte aeroporturi din zonă. Obosiţi şi îngrijoraţi, călătorii nu au altă soluţie decât să aştepte. Fotografii în care oamenii dorm pe scaune sau chiar pe jos au fost postate pe reţelele de socializare. 

O erupţie şi mai puternică este iminentă, avertizează specialiştii.

Bali este o destinaţie de vacanţă foarte apreciată inclusiv de români. Sunt 50 de kilometri de la vulcan până la cel mai apropiat complex turistic. De când muntele a început să dea semne că va erupe, 25 de mii de oameni şi-au părăsit casele. 

În 1963, vulcanul Agung a luat viaţa a peste 1.700 de oameni şi a distrus multe sate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Doi români sunt blocaţi pe insula Bali, ameninţată de erupţia vulcanului ucigaş