Antena Meniu Search
x

Doi soldaţi ruşi, fraţi gemeni, au murit pe frontul din Ucraina, în aceeaşi zi. Unul dintre ei urma să devină tată

Doi fraţi gemeni care luptau pentru armata lui Vladimir Putin au fost ucişi în aceeaşi zi, pe frontul din Ucraina. Sunte cele mai recente victime din armata ruşilor.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 02.04.2022, 14:54

Doi soldaţi ruşi, fraţi gemeni, au murit pe frontul din Ucraina
Doi soldaţi ruşi, fraţi gemeni, au murit pe frontul din Ucraina - Twitter

Sergenții Alexei și Anton Vorobyov, ambii în vârstă de 29 de ani, au fost uciși luptând cot la cot, pe 12 martie, la trei săptămâni după ce armata lui Putin au invadat Ucraina. 

Fraţii Vorobyov erau parte ai Diviziei 150 de pușcași, o unitate din perioada războiului mondial care a fost reformată în 2013. A fost una dintre câteva unități rusești care au suferit pierderi grele în primele săptămâni de război. 

A 38-a zi de război în Ucraina

Cei doi fraţi, pe care acasă îi aşteptau iubitele lor, una dintre ele fiind însărcintă, au fost înhumați în sicrie acoperite cu steaguri rusești, la Novocherkassk, marți, într-una dintre sutele de ceremonii de înmormântare care au loc în toată Rusia.  

„Anton îmi spunea că i-a plăcut serviciul”, a declarat Anastasia Novikova, o prietenă din copilărie, pentru Moscow Times . „Am multe amintiri despre Anton și toate sunt amintiri bune. Nu am avut nicio dispută în 19 ani."

Moscova a suferit pierderi grele în războiul de cinci săptămâni, iar NATO estimează că între 7.000 și 15.000 de soldați ruși au fost uciși în lupte. Ucraina susține că au fost uciși până la 17.000.  Între timp, Putin a ordonat săptămâna aceasta ca încă 134.500 de ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani să se alăture armatei sale, ca parte a rețelei militare anuale de primăvară, care se desfășoară între 1 aprilie și 15 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Doi soldaţi ruşi, fraţi gemeni, au murit pe frontul din Ucraina, în aceeaşi zi. Unul dintre ei urma să devină tată