Antena Meniu Search
x

Doina a fost răpusă de coronavirus, în Italia. Moartea româncei a șocat întreaga comunitate din Monterosso Grana

După săptămâni întregi în care a luptat în linia întâi pentru a salva cât mai mulți pacienți infectați, Doina Bucătaru, o infirmieră româncă, a fost răspusă de coronavirus, în Italia. Avea 61 de ani și devenise bunică în urmă cu doar cu câteva luni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.04.2020, 07:40

  • Doina Bucătaru avea 61 de ani.
  • Românca devenise bunică în urmă cu 4 luni.

După săptămâni întregi în care a luptat în linia întâi pentru a salva cât mai mulți pacienți infectați, Doina Bucătaru, o infirmieră româncă, a fost răspusă de coronavirus, în Italia. Avea 61 de ani și devenise bunică în urmă cu doar cu câteva luni.

Întreaga comunitate din Monterosso Grana, o comună în Provincia Cuneo, Italia, este în stare de șoc după ce Doina Bucătaru, o româncă iubită și cunoscută de toată lumea, a murit.

Femeia s-a stins, ieri, la Terapie Intentivă, în Spitalul Carle din Cuneo. Același spital unde, cel mai probabil s-a și infectat.

Doina a muncit acolo ca infirmieră, în secția de Pneumologie.

Românca a luptat în linia întâi, alături de medici și asistente, până în 27 martie, când a început să facă aibă probleme respiratorii, să tușească și să facă febră.

Starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, astfel că Doina s-a internat. Din nefericire, ieri, 14 aprilie, Doina Bucătaru a murit.

Avea 61 de ani și devenise bunică în urmă cu doar 4 luni, după ce fiica ei, Tania, i-a dăruit o nepoțică, pe nume Tamika.

Doina Bucătaru a murit în Italia, după ce s-a infectat cu coronavirus

Doina era în Italia de mai bine de 36 de ani 

De loc din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, Doina a plecat în Peninsulă în urmă cu mai bine de 36 de ani, după ce și-a cunoscut viitorul soț, Franco Vallati, atunci când italianul a venit în vacanță, în România.

Cei doi s-au îndrăgostit și, după doi ani de relație, s-au căsătorit.

În 1984, Franco Vallati a cumpărat celebra discotecă "La Cucaracha" din Monterosso Grana, în Piedmont, iar Doina a devenit co-proprietar.

Românca s-a ocupat de afacere timp de 22 de ani. În 2006, Doina s-a despărțit de Franco. A lucrat ca barmaniță în mai multe localuri, pentru ca, în final, să aleagă meseria de infirmieră.

"Doina era elegantă, frumoasă și cu o prezență impecabilă", scriu jurnaliștii La Stampa.

Moartea româncei a șocat întreaga comunitate din Monterosso Grana, pentru că toată lumea o cunoștea.

Trupul neînsuflețit va fi incinerat joi, în Magliano Alpi, în cadrul unei ceremonii private.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doina a fost răpusă de coronavirus, în Italia. Moartea româncei a șocat întreaga comunitate din Monterosso Grana