Antena Meniu Search
x

Donald Trump a depus prima mărturie, după ce a fost acuzat de o fostă jurnalistă, pentru că ar fi violat-o în anii '90. Cum se apără fostul președinte SUA

Donald Trump a depus mărturie, miercuri, într-un proces de defăimare lansat în 2019 de o fostă jurnalistă, E. Jean Carroll, care l-a acuzat pe fostul preşedinte al Statelor Unite că a violat-o în anii 1990, informează AFP, potrivit News.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 20.10.2022, 07:02

Cum se apără fostul președinte SUA
Donald Trump a depus prima mărturie, după ce a fost acuzat de o fostă jurnalistă, pentru că ar fi violat-o în anii '90 - Shutterstock

Un judecător federal din Manhattan a respins la 12 octombrie o cerere a lui Trump de a amâna declaraţia sa sub jurământ în faţa justiţiei americane, fostul şef de stat contestând sistematic de trei ani această defăimare. Judecătorul newyorkez Lewis Kaplan a decis că depoziţiile lui Carroll, 78 de ani, şi a lui Trump, 76 de ani, trebuie să aibă loc vineri, 14 octombrie, respectiv miercuri, 19 octombrie.

"Suntem mulţumiţi că, în numele clientei noastre E. Jean Carroll, am putut primi astăzi depoziţia lui Donald Trump", a indicat, într-un mesaj electornic adresat AFP, firma de avocatură Kaplan Hecker and Fink care o reprezintă pe E. Jean Carroll, fără alte comentarii.

Femeia l-a acuzat că a defăimat-o pentru că a considerat drept o "minciună completă"

Potrivit The New York Times, mărturia fostului preşedinte, care se poate face prin video între avocaţi şi justiţia newyorkeză, a avut loc de la reşedinţa Mar-a-Lago din Florida. Nu se ştie dacă Carroll a depus mărturie vinerea trecută. În această procedură de defăimare, E. Jean Carroll, fostă editorialistă la revista Elle, l-a atacat pe Donald Trump în civil, în noiembrie 2019, la New York. 

Pe acelaşi subiect

Ea l-a acuzat că a defăimat-o pentru că a considerat drept o "minciună completă", în iunie 2019, acuzaţiile sale de viol într-o cabină de probă dintr-un mare magazin din New York, la mijlocul anilor 1990. Preşedintele republican, pe atunci în exerciţiu (2017-2021), a afirmat că nu a întâlnit-o niciodată şi că ea "nu este genul lui de femeie"

Procesul a fost întârziat de bătălii procedurale, în special pentru a şti dacă Donald Trump ar trebui să fie reprezentat de guvernul american, pentru că era preşedinte în momentul declaraţiilor incriminatorii. Avocaţii fostului preşedinte, care nu au răspuns solicitărilor AFP, au afirmat întotdeauna că Trump este protejat de imunitate, în special pentru afirmaţii defăimătoare pe care le-ar fi făcut în timpul mandatului. 

Potrivit site-ului Vice News, omul de afaceri s-a lansat într-o nouă diatribă pe 12 octombrie, pe reţeaua sa de socializare Truth Social, luând în derâdere acuzaţiile de viol aduse de E. Jean Carroll. Astfel, potrivit juriştilor citaţi de Vice News, reclamanta ar putea argumenta faptul că Trump, de data aceasta simplu cetăţean, a defăimat-o din nou

Pe 12 octombrie, judecătorul Kaplan a indicat faptul că E. Jean Carroll ar putea să ceară despăgubiri de la Donald Trump pentru presupusul viol, odată intrată în vigoare la 24 noiembrie o lege a statului New York care permite să depui plângere în civil fără a ţine cont termenul prescrierii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri externe » Donald Trump a depus prima mărturie, după ce a fost acuzat de o fostă jurnalistă, pentru că ar fi violat-o în anii '90. Cum se apără fostul președinte SUA