Scandal fără precedent în Statele Unite, după ce Trump a jignit imigranţii săraci şi ţările de unde provin aceştia
Donald Trump e implicat într-un nou scandalul declanşat după ce, într-o discuţie cu senatorii, a jignit imigranţii săraci şi ţările de unde provin aceştia.
Preşedintele Donald Trump a primit o veste bună după prima sa vizită medicală oficială de la preluarea mandatului. Medicii au constatat că el se bucură de o sănătate excelentă. Aceasta nu-l va ajuta, însă, pe Trump să facă faţă scandalului uriaş declanşat după ce, într-o discuţie cu senatorii, a jignit imigranţii săraci şi ţările de unde provin aceştia.
Remarcile au ajuns în presă şi au fost urmate de nenumărate critici, din Statele Unite şi din întreaga lume.
Donald Trump s-a întâlnit joi cu şase senatori din ambele mari partide, pentru a examina un proiect de lege a imigraţiei. Discuţia nu a fost publică dar presa a aflat imediat că Trump ar fi spus că Statele Unite nu mai trebuie să accepte imigranţi din Haiti şi unele state africane pe care le-a calificat, cităm, "ţări de rahat".
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
- Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump
- Cine sunt "câștigătorii" din Europa după războiul comercial declanșat de Donald Trump
Relatările au stârnit imediat un val de critici iar Trump a fost acuzat, între altele, de rasism. El a reacţionat, ca de obicei, pe Twitter, dar într-un mod cam neconvingător.
"Limbajul folosit de mine la întâlnire a fost dur, dar nu acela descris de presă", a scris Trump.
Între timp, noi mesaje de condamnare veneau de la oameni politici sau cetăţeni de rând, mai ales imigranţi sau urmaşi ai lor. Chiar şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, aliat politic al lui Trump, s-a străduit să se delimiteze de el.
Ambasadorul american în Panama şi-a anunţat demisia, pe motiv că nu mai poate lucra pentru Administraţia Trump.
Şi tot în America Latină, vorbele atribuite lui Trump au fost condamnate de doi şefi de stat: preşedinţii din Salvador şi Venezuela, cel de-al doilea fiind un binecunoscut adversar al aşa-zisului "imperialism american".
Cei mai revoltaţi au fost, fireşte, cetăţenii statelor tratate cu dispreţ de Trump ca şi imigranţii din acele ţări, stabiliţi deja în Statele Unite.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰