Antena Meniu Search
x

Donald Trump aruncă o nouă bombă. Acuzată China că încearcă să se amestece în alegerile din toamnă

Noi motive de îngrijorare înaintea alegerilor legislative din Statele Unite, din luna noiembrie. Într-un moment în care toţi ochii sunt aţintiţi asupra Rusiei, acuzată că a fost implicată în scrutinul din 2016, Donald Trump declanşează o nouă bombă

Vezi și

Noi motive de îngrijorare înaintea alegerilor legislative din Statele Unite, din luna noiembrie. Într-un moment în care toţi ochii sunt aţintiţi asupra Rusiei, acuzată că a fost implicată în scrutinul din 2016, Donald Trump declanşează o nouă bombă. El acuză acum şi China că încearcă să se amestece în alegerile din toamnă. Iar consilierul său pentru securitate a adăugat pe lista ţărilor suspectate şi Iran şi Coreea de Nord, fără a oferi însă dovezi.

În plin scandal privind implicarea Rusiei în alegeri, acum doi ani, preşedintele american atrage atenţia că mai sunt şi alţi inamici care plănuiesc să se amestece în viaţa politică a Statelor Unite.

"Toţi aceşti naivi care se concentrează pe Rusia ar trebui să înceapă să privească într-o altă direcţie, China", a scris Donald Trump, pe Twitter.

Declaraţia este întărită şi de către consilierul de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton. Acesta nu doar că a acuzat Beijingul şi Moscova că încearcă să se amestece în procesul electoral american, dar a adăugat pe listă Teheranul şi Phenianul.

Între timp, ancheta în cazul amestecului Rusiei în alegerile din 2016 continuă, iar avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, a subliniat din nou că preşedintele american şi echipa sa de campanie nu au pus la cale niciun complot.

De la începutul lunii Trump şi-a înmulţit atacurile împotriva anchetei în scandalul cu Rusia şi a cerut ministrului justiţiei să pună capăt investigaţiei. De altfel, preşedintele american pare să îmblânzească discursul anti-Moscova şi lasă inclusiv soluţionarea conflictului din Siria pe mâna Rusiei şi a aliaţilor săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Donald Trump aruncă o nouă bombă. Acuzată China că încearcă să se amestece în alegerile din toamnă