Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump are noi probleme: nu a declarat cel puțin 100 de cadouri primite în timpul mandatului de președinte

Donald Trump nu a declarat cel puţin 100 de cadouri pe care le-a primit în timpul mandatului său de preşedinte. Printre ele se numără un tablou de la preşedintele din El Salvador sau crose de golf de la premierul Japoniei. Toate bunurile valorează aproape 300.000 de dolari. Conform legii federale, liderul de la Casa Albă trebuie să raporteze Departamentului de Stat tot ce îi aduc şefii de state sau guverne 
în timpul mandatului. Însă fostul președinte al SUA are probleme și mai mari. O instanţă judiciară a cerut, miercuri, echipei legale a lui Donald Trump să furnizeze informaţii relevante în investigaţia privind presupusa deţinere neautorizată a unor documente clasificate în reşedinţa din Mar-a-Lago, Florida.

de Redactia Observator

la 23.03.2023, 21:16

Vezi și

Decizia a fost emisă de un complet de trei judecători de la Curtea de Apel din Districtul Columbia. Instanţa a respins încercările avocaţilor lui Donald Trump de a bloca prezentarea de documente în cazul posibilei încălcări a procedurilor prin deţinerea de date clasificate în reşedinţa din Mar-a-Lago, conform publicaţiei The Hill şi agenţiei The Associated Press, citate de Mediafax.

Surse judiciare citate de postul ABC News afirmă că unul dintre avocaţii lui Donald Trump va trebui să prezinte în instanţă documente relevante pentru investigaţie.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele fuseseră declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Donald Trump se confruntă cu probleme pe mai multe planuri

Într-un dosar separat, Donald Trump riscă să fie inculpat de o instanţă din Manhattan (New York) într-un caz privind presupusa furnizare de informaţii false despre plăţi făcute în campania electorală din 2016. Donald Trump a afirmat că ar putea fi plasat în arest preventiv în această investigaţie. Trump le-a cerut simpatizanţilor să organizeze proteste. Procurorul Alvin Bragg, din Manhattan, a început recent prezentarea dovezilor într-o anchetă privind o plată de 130.000 de dolari efectuată de Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump, către o actriţă de filme pentru adulţi, Stephanie Clifford (care are pseudonimul de scenă Stormy Daniels), în campania electorală din 2016. Actriţa a susţinut că a avut o relaţie cu Donald Trump în urmă cu zece ani, dar Trump a negat acest lucru.

Donald Trump, care a fost preşedinte al SUA în perioada 2017-2021, s-a înscris în cursa electorală pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donald Trump are noi probleme: nu a declarat cel puțin 100 de cadouri primite în timpul mandatului de președinte