Antena Meniu Search
x

Violenţe în Orientul Mijlociu, după ce Donald Trump a recunoscut Ierusalim drept capitala Israelului

Donald Trump reaprinde scânteia războiului în Orientul Mijlociu. Într-o declaraţie şoc, preşedintele american a recunoscut Ierusalim drept capitala Israelului.

Vezi și

Donald Trump reaprinde scânteia războiului în Orientul Mijlociu. Într-o declaraţie şoc, preşedintele american a recunoscut Ierusalim drept capitala Israelului. Gestul liderului riscă să detoneze butoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu. În Gaza şi în Betleem au avut deja loc proteste violente şi ciocniri cu poliţia.

În Bethleem, Hebron şi Ramallah, situaţia a devenit incendiară de la primele ore ale dimineţii. Zeci de manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost intoxicaţi cu gaz sau răniţi de gloanţele de cauciuc lansate de forţele de ordine. Ciocniri au avut loc şi în Israel unde locuiesc sute de mii de români. 

În faţa portretului lui George Washington, cu o simplă mişcare de penel, al 45-lea preşedinte american a anulat 70 de ani de eforturi diplomatice, într-una dintre cele mai zbuciumate zone ale lumii. 

Indignaţi sau îngrijoraţi, liderii lumii au făcut front comun pentru menţinerea păcii şi stabilităţii în regiune. 

Uniunea Europeană, Franţa, Germania, Marea Britanie, Rusia sau Turcia şi-au exprimat preocuparea faţă de măsura ce ar putea declanşa războiul în Orientul Mijlociu. Consiliul de securitate al ONU se va reuni de urgenţă vineri.

În Israel, în schimb, steagul Statelor Unite a fost proiectat pe zidul Vechiului Oraş.

Vicepreşedintele american Mike Pence va face o vizită în regiune săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Violenţe în Orientul Mijlociu, după ce Donald Trump a recunoscut Ierusalim drept capitala Israelului