Antena Meniu Search
x

Video Donald Trump, în faţa unor acuzaţii grele cu o zi înainte să împlinească 77 de ani. Incidentul petrecut după audierea de la tribunalul federal din Miami

Un cadou de aniversare pe care Donald Trump nu şi l-ar fi dorit. Cu o zi înainte să împlinească 77 de ani, fostul preşedinte a fost la tribunal, în dosarul documentelor secrete găsite la reşedinţa lui din Florida. Are 37 de capete de acuzare pentru gestionare ilegală şi obstrucţionarea cercetărilor. Trump a pledat nevinovat şi a denunţat, din nou, o vânătoare de vrăjitoare şi un proces politic. 

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 22:32

Vezi și

Donald Trump a ajuns la tribunalul federal din Miami sub paza agenţilor FBI. Coloana oficială a fost urmărită de elicopterele presei, iar la tribunal l-au aşteptat susţinătorii. 

37 de capete de acuzare împotriva lui Donald Trump

Tensionat, Trump a rămas tăcut în cele aproape 50 de minute ale audierii. A fost în stare de arest, dar, la final, judecătorul l-a lăsat în libertate sub condiţia să nu influenţeze martorii. La ieşirea din tribunal, avocaţii au vorbit în numele fostului preşedinte. "Oamenii de la conducerea acestei ţări nu iubesc America. Ei doar îl urăsc pe Donald Trump", spune Alina Habba, avocat. 

Convoiul s-a pus apoi din nou în mişcare, iar pe parcurs s-a produs singurul incident al zilei. Un individ în costum de puşcăriaş a sărit în faţa maşinii cu o pancartă pe care scria "Închideţi-l". 

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedinte a ajuns apoi la New Jersey, unde şi-a reluat campania electorală oficială. Pe procurorul care l-a pus sub acuzare l-a calificat, pur şi simplu, un "derbedeu" şi a explicat de ce ar fi fost găsite documentele la el acasă, într-o sală de bal, în baie, birou și în dormitor. Printre ele sunt şi acte care, potrivit anchetatorilor, pun în pericol siguranţa naţională a Statelor Unite: detalii despre programele de arme nucleare, planuri pentru atacuri militare, posibile vulnerabilitățile de securitate. 

"Orice documente decide un preşedinte să ia cu el, are acest drept. Aşa este legea. Acele cutii conţineau toate felurile de efecte personale, multe lucruri, cămăşi, pantofi. N-am avut timp să le verific", a declarat Donald Trump, fost preşedinte al SUA. 

Procesul nu opreşte cursa lui Trump spre Casa Albă

Nici acest proces nu va opri, însă, cursa lui Donald Trump spre Casa Albă. Cele mai recente sondaje arată că este suţinut de 67% dintre republicani. Trump a fost trimis în judecată la New York pentru că ar fi mituit-o pe actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, ca să nu dezvăluie anumite informații despre el. Procesul ar urma să înceapă anul viitor în martie. Alte două anchete sunt în curs, cea pentru violenţele de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021, şi pentru că ar fi pus presiune pentru ca rezultatele alegerilor din Georgia să fie falsificate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, în faţa unor acuzaţii grele cu o zi înainte să împlinească 77 de ani. Incidentul petrecut după audierea de la tribunalul federal din Miami