Antena Meniu Search
x

Donald Trump şi Kim Jong Un se întâlnesc pe 12 iunie în Singapore

Preşedintele SUA Donald Trump şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un se întâlnesc pe 12 iunie, în Singapore. Anunţul despre întrevederea istorică a fost făcut de Casa Albă.

Preşedintele SUA Donald Trump şi liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un  se întâlnesc pe 12 iunie, în Singapore. Anunţul despre întrevederea istorică a fost făcut de Casa Albă.

Donald Trump a făcut anunţul pe contul său de Twitter, aşa cum obişnuieşte să facă publice unele decizii şi evenimente importante.

"Anticipata întâlnire a mea cu Kim Jong Un va avea loc în Singapore pe 12 iunie. Vom căuta să facem un moment foarte special pentru pacea mondială!", a scris Donald Trump.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrevederea are loc după ce, pe 27 aprilie, Kim Jong Un s-a întâlnit cu Preşedintele Coreei de Sud, întrevedere, de asemenea, considerată istorică.

Anunţul vine, de asemenea, după ce Coreea de Nord a eliberat 3 ostatici americani, iar Secretarul de Stat american Mike Pompeo a fost la Phenian, unde s-a întâlnit cu Kim Jong Un. Cei doi au discutat şi despre întrevederea cu Donald Trump.

Primul pas către summitul istoric a fost făcut în aprilie, când Trump a anunţat, în mod surprinzător, că este dispus să stea la aceeaşi masă cu liderul nord-coreean. Anterior, cei doi au schimbat reciproc acuzaţii şi insulte.

Singapore a mai fost gazda unor evenimente diplomatice de mare importanţă, cum a fost în 2015, întâlnirea China-Taiwan, prima în 60 de ani. Singapore a fost preferat pentru statutul său de neutralitate, spune CNN. Oraşul-stat are legături strânse cu SUA şi, de asemenea, întreţine relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, dar, în noiembrie anul trecut a suspendat schimburile comerciale, în urma sancţiunilor impuse Phenianului, din cauza crizei nucleare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump şi Kim Jong Un se întâlnesc pe 12 iunie în Singapore