Antena Meniu Search
x

Donald Trump către Klaus Iohannis: ”Sunteți talentat, iubiți poporul”

Klaus Iohannis și Donald Trump au făcut primele declarații, la întâlnirea de la Casa Albă. Președintele român a fost primit de omologul american în Biroul Oval.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.08.2019, 00:15

Klaus Iohannis și Donald Trump fac declarații la Casa Albă Vezi și

Klaus Iohannis și Donald Trump au făcut primele declarații, la întâlnirea de la Casa Albă. Președintele român a fost primit de omologul american în Biroul Oval.

În fața jurnaliștilor, Donald Trump a avut cuvinte de laudă pentru Klaus Iohannis

”Mulțumesc foarte mult tuturor, e o onoare să fiu alături de Președintele României, este foarte respectat, a făcut o treabă foarte bună. Este un sezon politic în desfășurare în România, dar îmi imaginez că vă descurcați foarte bine, pentru că sunteți talentat, iubiți poporul, iar noi avem o relație extraordinară cu România. Statele Unite și România au o relație mai bună ca niciodată. Și vreau să vă mulțumesc pentru asta! Avem relații comerciale foarte bune, afaceri în desfășurare, să fiu sincer cu voi, avem mult comerț cu România și cu poporul său talentat. Noi cumpărăm, ei cumpără. Și avem mulți români în Statele Unite, sunt oameni extraordinari, muncesc din greu și sunt oameni de succes”, a declarat Donald Trump.

Președintele american și cel român au avut și un dialog despre românii din Statele Unite.

(Donald Trump): Câți români sunt în Statele Unite, aveți idee? Are cineva informația asta?

(Klaus Iohannis): Da, sunt destul de mulți români în Statele Unite. 

(Donald Trump): Cred că îi cunosc pe majoritatea!

(Klaus Iohannis): Sunt oameni buni! Poate că sunt un sfert de milion, aproximativ. 

(Donald Trump): E o populație numeroasă și iubesc, de asemenea, și România! Nu au uitat România, se gândesc la ea, iar asta e un lucru bun! Aș vrea să vă mulțumesc, domnule președinte, pentru că sunteți aici! Vă mulțumesc!

(Klaus Iohannis): Vă mulțumesc și eu, domnule președinte, e o mare plăcere să mă aflu aici!

La rândul său Klaus Iohannis a vorbit despre parteneriatul dintre România și Statele Unite.

„Vreau să subliniez că este o plăcere să fiu din nou aici cu dumneavoastră, domnule președinte, iar acum avem o foarte bună ocazie să vorbim despre parteneriatul strategic din România şi Statele Unite. Sub conducerea Statelor Unite, facem tot ceea ce se poate la nivelul NATO şi cred că suntem pe drumul cel bun în acest sens”, a spus Klaus Iohannis.

După declarațiile din Biroul Oval, cei doi președinți au purtat discuții, la care au fost prezente și delegațiile română și americană. La întrevedere a fost prezent și Vicepreședintele SUA, Mike Pence.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donald Trump către Klaus Iohannis: ”Sunteți talentat, iubiți poporul”