Antena Meniu Search
x

Donald Trump nu permite Coreei de Nord o 'dictatură perversă'. Avertisment dur la adresa Phenianului: 'Nu poate să şantajeze lumea'

Coreea de Nord, o 'dictatură perversă' în opinia lui Donald Trump, 'nu poate să şantajeze lumea', a avertizat preşedintele american.

Coreea de Nord, o 'dictatură perversă' în opinia lui Donald Trump, 'nu poate să şantajeze lumea', a avertizat preşedintele american într-o alocuţiune miercuri, la revenirea sa dintr-un turneu asiatic de 12 zile, relatează France Presse.

   Donald Trump a promis de asemenea să pună o 'presiune maximă' asupra Phenianului şi a anunţat că China va exercita o 'presiune economică' la adresa Coreei de Nord, ţară pe care preşedintele Xi Jinping o consideră drept o 'mare ameninţare', a spus el.

   Într-un discurs de jumătate de oră, Donald Trump a trecut în revistă etapele multiple ale acestei vizite, cel mai lung turneu  efectuat de un preşedinte american în Asia din 1991, revenind de asemenea la vizitele precedente în străinătate de la preluarea mandatului în luna ianuarie.

   'Vreau să-i informez astăzi pe americani despre succesul călătoriei şi despre eforturile pe care noi le-am făcut pentru a promova securitatea americanilor şi prosperitatea lor în acest an', a declarat Donald Trump de la Casa Albă, insistând în special asupra a două puncte centrale ale turneului său: ameninţarea nord-coreeană şi schimburile comerciale cu Asia.

   'Când m-am adresat Adunării Naţionale a Republicii Coreea (Coreea de Sud), am spus adevărul despre regimul nord-coreean şi am spus clar că nu voi permite ca această dictatură perversă să ţină lumea ostatică prin şantaj nuclear', a spus el.

   În această călătorie 'am cerut tuturor naţiunilor să sprijine campania noastră de presiune maximă pentru denuclearizarea nord-coreeană', a continuat preşedintele SUA.

   Donald Trump a amintit în context de aprobarea de către Congres a creşterii 'bugetului militar până la un nivel istoric' de aproximativ 700 miliarde de dolari. 'Aceasta nu a putut veni într-un moment mai bun pentru naţiunea noastră', a spus el.

   Cu privire la comerţ, preşedintele american ales în urma cu un an, inclusiv datorită promisiunii 'America înainte de toate' a mai declarat:'America este aici pentru a concura, a face afaceri şi a apăra valorile noastre, precum şi securitatea noastră'.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Donald Trump nu permite Coreei de Nord o 'dictatură perversă'. Avertisment dur la adresa Phenianului: 'Nu poate să şantajeze lumea'